Aladağ'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Aladağ'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Aladağ İlçe Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlediği bildirildi.

21.04.2012 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aladağ İlçe Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlediği bildirildi.

Aladağ Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kışlak imamı Recep İnce tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti verilmesiyle başladı.

Daha sonra Fet Ahmet Gülşen Cami imamı Tarık Karadağ ve Küçük Semazen Grubu ilahiler okudu ve Başpınar Cami imamı Sami Demir ve diğer görevlilerce halka, Hz. Muhammed'i anlatan kitap dağıtıldı, ikramda bulunuldu.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Tatlı,

"Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı" temalı konuşmasında, Hz. Muhammed'in hadislerinden örnekler vererek, şöyle devam etti:

"Zaman ilerledikçe insanlar aynı topraktan, aynı mayadan, aynı anneden ve babadan yaratıldıklarını unutuyor. Birbirlerine karşı üstünlük taslayıp kin ve nefret tohumları ekiyorlar. Halbuki aynı ana ve babanın Adem ve Havva'nın çocukları olduklarını unutuyorlar. Hz. Allah Kur'an-ı Kerimde mealen 'Sakın ha! Birbirlerinizle çekişmeyin, yoksa devletiniz yıkılıverir' diye biz Müslümanlar'a mesaj veriyor. Aramıza fitne ve fesat sokmamalıyız, bunlara fırsat tanımamalıyız."

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Tamer Kılıç, Belediye Başkanı Yusuf Baş, Akören Belde Belediye Başkanı Hasan Gündüz, Başsavcı Hüseyin Kuş, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Karataş, İlçe Müftüsü Mustafa Erdem, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul, AK Parti İlçe Başkanı Halil Şahan, Müftülük görevlileri ile merkez ve çevre köylerden çok sayıda halk katıldılar.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aladağ'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement