Alea Pınar Du Pre'nin Yeni Sergisi Space/Tıme - Son Dakika
Güncel

Alea Pınar Du Pre'nin Yeni Sergisi Space/Tıme

Alea Pınar Du Pre\'nin Yeni Sergisi Space/Tıme

Space/Time ile Sevil Dolmacı'nın The St. Regis İstanbul'da açacağı yeni galerisi Sevil Dolmacı Art Gallery'de, 25 Nisan - 26 Mayıs günleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

17.04.2018 14:35  Güncelleme: 14:34

Türkiye'de genç kuşağın portrecilik konusunda öncü ismi Alea Pınar Du Pre, dijital üretimlerden tuvale uzanan portre işleri Snapshot serisinin en yeni çalışmaları yanında, illüzyonist bir etki yaratan yeni portreleri Space/Time serisinin ilk örneklerini sergileyecek. Du Pre, yeni serisi Space/Time ile dijital çağın kendisine sunduğu olanakları kullanarak geleneksel malzeme olan tuvalde portrelerin farklı açılardan üst üste binmesi ile oluşturduğu yeni bir kurgu yakalıyor. Bu yeni çalışmalar sanat tarihinde Picasso'ya kadar inen "Gerçekliğin parçalanması" geleneğinin yeni bir yorumu niteliğini taşıyor.

Alea Pınar Du Pre, kolajlar ile oluşturduğu popüler yıldızların portrelerine bu kez uzay/zaman kavramı ölçeğinde bakıyor ve zihninde bıraktığı illüzyonist görüntülere odaklanıyor. Bilimsel bulgulara göre insan beyni, dış dünyayı her seferinde farklı algılıyor ve bu yolla zihinde farklı gerçeklikler yaratıyor. Sanatçı yeni geliştirdiği teknik ile portrelere bu açıdan yaklaşıp, beyinde oluşan bu yanılgıya odaklanıyor. Dupre, Space/Time ile genel geçer inanış sistemlerini sorgulayarak geleneksel malzemede günceli yakalıyor.

Günümüzde çağdaş sanatta halen popülerliğini koruyan portre çalışmalarına Türkiye'de Pınar Du Pre Space/Time serisi yeni bir soluk getiriyor. Sanatçının, dört yıl aradan sonra gerçekleştireceği sergi, Sevil Dolmacı'nın The St. Regis İstanbul'un -1. katında konumlanan yeni galerisi Sevil Dolmacı Art Gallery'de 26 Mayıs'a dek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alea Pınar Du Pre'nin Yeni Sergisi Space/Tıme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement