Almanya'da Motosiklet Tutkunları Sezonu Açtı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Motosiklet Tutkunları Sezonu Açtı

Almanya\'da Motosiklet Tutkunları Sezonu Açtı

Almanya'da havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet tutkunları trafiğe çıkmaya başladı.

10.03.2015 13:03  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da motosiklet tutkunları sezonu açtı

Almanya'da havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet tutkunları trafiğe çıkmaya başladı. TürkMot Köln grubunun üyeleri de sezon açılışında bir araya geldi. TürkMot üyeleri motorcular, otomobil sürücülerinin motosiklet sürücülerine daha fazla saygı göstermesin isteklerini dile getirdi. Sezon başında yağışlar nedeniyle yolların kaygan olduğuna dikkat çeken grup üyeleri, kış mevsimi nedeniyle 6 aydır trafiğe çıkmayan motosiklet sürücülerini de daha dikkatli olmaya çağırdılar. TürkMot Köln üyeleri, 'En iyi motorcu akşam evine gelen motorcudur' diyerek uyarıda bulundular.

'SEZON BAŞINDA DİKKAT ŞART'

Motosiklet tutkunu Murat Demirtaş, 'Trafikte hatalı sollamalar, tecrübesiz sürücüler ve sezon başında yerlerin kaygan olmasından ötürü tehlikeler yaşayabiliyoruz. Biz Mart ve Nisan aylarında trafiğe çıktığımız için otomobil sürücüleri hazırlıksız oluyor bu duruma. Biz de 6 ay motor kullanmadığımız için tecrübesiz oluyoruz. Bu yüzden kazalar olabiliyor. Biz sanal bir site aracılığıyla tanıştık. Şimdi ayda bir kez toplantı yapıyoruz. Derneğimizin kar amacı yok ve her görüşten insan var aramızda. Dostça bir motorcu hareketi' diye konuştu.

'BİR AİLE GİBİ OLDUK'

TürkMot Köln grubunun başkanlığını, 24 yıldır motosiklet kullanan, Oktay Turgut yapıyor.Turgut şunları kaydetti 'Haftalık turlar düzenliyoruz. Avrupa'nın çeşitli ülkelerini geziyoruz. Yıllar içerisinde TürkMot bir aile gibi oldu. Birlikte eğlenceler, yemekler, piknikler düzenliyoruz. Zaman zaman yaşlılar yurtlarını ziyaret ediyoruz, kanser hastası çocukları destekliyoruz. Yardıma muhtaç kişilere maddi ve manevi yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Sezon yeni başladı. Arkadaşlar kendilerine fazla güvenmesinler ve sürat yapmaktan kaçınsınlar. Motosiklet kullanırken kask ve deri kıyafetler şart. Deri kıyafetler kaza esnasında yaralanmaları önlüyor. Motosikletlere çok para harcarken, aynı şekilde önlem için de para harcamalıyız. Bütün arkadaşlara kazasız bir sezon dilerim.'

'EŞİM ÖNCE İZİN VERMEDİ'

Dilek Işıklar'ın motosiklet kullanmasına eşi ilk başlarda karşı çıkmış. Sonunda eşini razı eden iki çocuk annesi Işıklar, 4 yıldır motosiklet kullanıyor. Dilek Işıklar, 'Motosiklet kullanmak çocukluğumdan beri bir tutkuydu. Araba sürücüleri motorlulara karşı daha dikkatli olsunlar. Bazen bizimle yarışmak isteyenler oluyor. Ama ben iki çocuk annesi olduğumdan temkinli davranıyorum. Otomobilde yaptığım hızı motosiklette yapmıyorum. Bayan arkadaşlara motosikleti tavsiye ederim, güzel bir tutku' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Motosiklet Tutkunları Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement