Altın Petek'e Kış Soruları Damgası - Son Dakika
Güncel

Altın Petek'e Kış Soruları Damgası

TRT 1'de yayınlanan Engin Hepileri'nin sunduğu Altın Petek Bilgi Yarışması'nda iki yarışmacının kaderini kış belirledi.

24.01.2017 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek'te elenilen sorular ilginç tesadüflere sahne oluyor. Yarışmacılardan Hatice Hallaç'ın elenmesine bir kış olayı olan "kırç" neden olurken, Sema Recepoğlu ise "Zemheri zürefası" deyimindeki 'zemheri' kelimesinin anlamını bilemeyince yarışmayı tamamladı.

"KIRÇ"I KIRAĞI ZANNETTİ, ELENDİ

Hatice Hallaç, sadece bir bronz joker kullanarak geldiği beşinci soruda, içinde bulunduğumuz kış aylarında yaşanan bir doğa olayını doğru bilemeyince elendi.

'Olay' anahtar kelimesini seçen yarışmacı, "Kışın sisli havalarda ağaç dallarını, toprak çıkıntılarını kaplayan buz tabakası olayı hangisidir?" sorusunda "kırç" ve "kırağı" seçenekleri arasında kaldı. Risk alarak 'kırağı' cevabını veren Hallaç yarışmayı ödül almadan tamamlamak zorunda kaldı.

ZEMHERİYİ BİLEMEYİNCE VEDA ETTİ

Gümüş joker ile 5 bin lira değerindeki altıncı soruya doğru cevap verip ödülü garantileyen yarışmacı Sema Recepoğlu da, bu hafta kış temalı sorulara takılan ikinci yarışmacı oldu.

Yedinci soruda 'mevsim' anahtar kelimesini tercih eden Recepoğlu, "Zemheri zürefası' deyimindeki 'zemheri' hangi mevsimi ifade eder?" sorusunda kalan bronz jokerini kullanmayı istemedi. Deyimdeki 'zürefa'yı 'zürafa' sanan yarışmacı, "Zürafayı yazlık yerlerde yaşıyor diye biliyorum" çıkarımı dikkat çekti. Bu nedenle risk alarak 'yaz' seçeneğini seçen yarışmacı, garantilediği ödül ile yarışmayı tamamladı.

ALTIN PETEK VE ENGİN HEPİLERİ SÜRPRİZİ

Bölümün ilk yarışmacısı Merve Büyükçapar'ın sorularında iki sürpriz gizliydi. Yarışmanın ikinci sorusunda anahtar kelime olarak 'Altın', 'Petek' ve 'Yarışma' seçenek olarak verildi.

Üçüncü soruda ise 'kutup' anahtar kelimesini tercih eden yarışmacıyı, içinde sunucu Engin Hepileri'nin isminin yer aldığı bir soru soruldu. Büyükçapar, "Engin önce kutup yıldızına doğru hep ileri gidip, sonra sola dönerek yürürse, sırasıyla hangi yönlere doğru gitmiş olur?" sorusuna 'Kuzey ve batı' cevabı vererek bildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Petek'e Kış Soruları Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement