Altındağlı Çocuklar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Altındağlı Çocuklar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Altındağlı Çocuklar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Sokak hayvanlarını soğuktan koruyan Altındağlı çocuklar, duyarlı bir davranışa daha imza attı.

14.12.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokak hayvanlarını soğuktan koruyan Altındağlı çocuklar, duyarlı bir davranışa daha imza attı. Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencileri, hayvanların sığınabileceği çok sayıda yuva yaptı. Sokak hayvanlarının mama kaplarını da kendi elleriyle hazırlayan çocuklar, sadık dostlarına yemek ikramında bulundu.

Barınak yapma etkinliğine yaklaşık 30 Altındağlı çocuk katıldı. Altındağlı çocuklar, çekici ve çiviyi ellerine alıp barınak yapımına başladı. Karton, pet şişe, battaniye, ısı yalıtımlı strafor, tahta, plastik ve alüminyum kaplarla harikalar oluşturan çocuklar, kuş yuvası, köpek kulübesi ve mama kabı yaptı. Yemek kaplarına süt, köpek maması ve suya doğranmış ekmek bırakıldı. Projelerini mikrofon başında anlatan çocuklar, mahalle sakinlerine bilgi verdi.

"Sokaktaki dostlarımızı önemsiyoruz"

Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezinden İbrahim Köksaldı, insanların sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmasını istedi. İbrahim, son günlerde televizyonlarda sık sık karşılaşılan ve sokak hayvanlarına karşı şiddet uygulayan kişilerin cezalandırılmasını talep etti.

Bir diğer üye Nermin Külük ise, "Onların da bir canı var. Onların da sevgiye, şefkate ihtiyacı var. Havalar soğuk, yemek bulmakta zorlanıyorlar. Duyarsız kalamazdık. Sevgimizi paylaştık. Onlara yuva yaptık, mama hazırladık. Yaptığımız kulübelere girince, hazırladığımız yemeklerden yeyince dünyalar bizim oldu" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altındağlı Çocuklar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement