Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 12-22 Haziran'da yapılacak Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.06.2012 17:40

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 12-22 Haziran'da yapılacak Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köklü tarihi ve kültürü ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya'nın asırlar boyu sanat, bilim ve hoşgörünün merkezi olduğunu belirten Öz, şu ifadeleri kullandı:

"Yüzyıllar boyu yetiştirdiği sanatçılar ve bilim adamları ile Anadolu'nun ilim merkezlerinden olan Amasya, aynı zamanda birçok şehzadeyi Osmanlı tahtına hazırlamıştır. 1. Dünya Savaşı sonunda, yurdumuzun işgallerle parçalanmaya başladığı bir dönemde, tek kurtuluş yolunun Anadolu'da başlayacak milli bir mücadele hareketinde olduğunu bilen Mustafa Kemal, bu düşünceyle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmış ve daha sonra 12 Haziran 1919'da halkın büyük bir coşkuyla ve sevgi gösterileriyle kendini karşıladığı Amasya'ya gelmiştir.

Amasya'da bizzat kendisinin kaleme alarak 22 Haziran 1919'da tüm dünyaya ilan ettiği Amasya Tamimi'nde geçen 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' cümlesi Mustafa Kemal'in halkına duyduğu güvenin ve hürriyete olan inancının apaçık işareti, var olmak ile yok olmak arasında tercihe zorlanmış bir milletin haklı mücadelesinin bir özetidir."

Bu tarihi günün 93. yıl dönümünde Amasya Tamimi'nin tarihi önemine dikkati çekmek için Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivalinin kutlandığını kaydeden Öz, sergiler, konserler, halk dansları gösterileri ve çeşitli yarışmalardan oluşan etkinliklere tüm Amasyalıları davet etti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement