Anadolu Ajansı 98 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı 98 Yaşında

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümünü, yayımladıkları mesajlarla kutladı.

06.04.2018 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümünü, yayımladıkları mesajlarla kutladı.

Kaymakam Güney, mesajında, Türkiye'nin, ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haber kaynağı olan AA'nın, 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, istiklal mücadelesinin güçlü sesi olarak kurulduğunu anımsattı.

AA'nın, geçmişte oldu gibi bugün de Türkiye'nin dünyadaki sesi olduğunu vurgulayan Güney, şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin ve Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletimizin güvenini kazanmış müstesna kuruluşlarımızdandır. Tarafsız habercilik yaparak, milli mücadele yıllarından itibaren halkımızı bilgilendiren Anadolu Ajansının 98'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görev yapan personelini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Başkan Çamyar'ın mesajı

Belediye Başkanı Çamyar da basının önemini belirterek, "Milli mücadele esnasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk yayınlamış olduğu bir genelgeyle, özellikle ülkemizde hemşehrilerimizin doğru haber kaynağından, doğru veriyi, doğru bilgiyi alabilmesi noktasında 6 Nisan 1920 tarihinde Anadolu Ajansını kurma noktasında emek telakki etmişlerdir. 98 yıldır tarafsız, doğru, ilkeli bir şekilde vatandaşlarına ve son dönemlerde özellikle yurt dışı temsilcilikleriyle birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve Türkiye'yi takip eden kişilere ülkemizle ilgili doğru haber verme noktasında önemli faaliyet icra eden Anadolu Ajansının 98'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 98 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement