AYBÜ'de 'Yaşlılara Saygı Haftası' etkinliği - Son Dakika
Güncel

AYBÜ'de 'Yaşlılara Saygı Haftası' etkinliği

AYBÜ Çubuk Yerleşkesi -Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü'nün karşılanması ve konuşması -BÜ Rektörü Prof. Dr.

23.03.2022 21:50  Güncelleme: 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYBÜ Çubuk Yerleşkesi

-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü'nün karşılanması ve konuşması

-BÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı'nın konuşması

-Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın konuşması

-Fidan dikilmesi

-Atlar eşliğinde yürüyüş yapılması

-Yemek programı

-Yerleşkede alternatif tıpta kullanılmak amacıyla yetiştirilen sülük ve çeşitli böcekleri incelenerek yetkililerden bilgi alınması ANKARA (AA) – Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde (AYBÜ) Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında üniversite öğrencileriyle huzurevi sakinleri bir araya gelerek, çeşitli etkinlik düzenlediler.

AYBÜ Çubuk Yerleşkesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Ankara'daki çeşitli huzurevlerinden yaşlılar katıldı.

Üniversite öğrencileriyle yaşlıları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve yaşlılar birlikte yemek yedi, yürüyüş yaptılar, meyve fidanlarını toprakla buluşturarak ata binerek gün boyunca hayatları boyunca edindikleri deneyimleri paylaştılar.

Programa gelişinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Öncü AYBÜ Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü öğrencileri tarafından atlarla ve huzurevi sakinlerinden Neriman Hiltüzer tarafından çiçekle karşılandı.

Yemek programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, yaşlıların her birinin birer kütüphane gibi olduğunu söyledi.

Yaşlıları kendilerine emanet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öf bile denilmemesini istediğini vurgulayan Öncü, "Sizler bizim ecdadımız olarak geçmişi geleceğe taşıyan en önemli mihenk taşısınız. Bu gün burada rektör beyle sizler için çeşitli projeler üzerine çalışmalar yaptık ve bundan çok mutlu oluyoruz. Cumhurbaşkanımız çok değerli büyüklerimize yönelik küçücük bir of bile kelimesini duymayacağım diye bizden istiyor. Bizde bu duygularla ve saygı sınırları içerisinde sizlere hizmetlerimizi sunmaktayız" dedi.

Dede Korkut Destanını hatırlatan AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, "Korkut ata diyor ki, 'içinizde ak saçlılar ak sakallılar varsa korkmayın. Üzerinize gelecek tüm bela ve musibetleri atlata bilirsiniz bir şekilde' diyor. Devamında 'Eğer içinizde ak sakallılar ve ak saçlılar yoksa o zaman korkun' diyor. Bizde bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız başta olmak üzere hepimiz titizlikle çalışmaktayız. Gerçekten böyle bir organizasyon içerisinde olmaktan çok mutluyuz. Biz bu gün huzur bulduk, sadete erdik" ifadesini kullandı.

İlçelerinde 2 adet huzurevi olduğunu anlatan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise, "Zaman zaman huzurevlerimizi ziyaret ediyoruz ve birlikte vakit geçiriyoruz. Hepinizin yaşlılara saygı haftasını kutluyorum. Siz büyüklerimizin duası bizlere güç ve kuvvet vermektedir. Sizlerin duası bizlere her zaman yol göstermektedir" diye konuştu.

Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Bakan Yardımcısı Öncü, daha sonra Rektör Aydınlı ve Belediye Başkanı Demirbaş ile birlikte yerleşkede alternatif tıpta kullanılmak amacıyla yetiştirilen sülük ve çeşitli böcekleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

AYBÜ\'de \'Yaşlılara Saygı Haftası\' etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AYBÜ'de 'Yaşlılara Saygı Haftası' etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement