Anlayan'dan Karadeniz Görme Engelliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Anlayan'dan Karadeniz Görme Engelliler Derneği'ne Ziyaret

Anlayan\'dan Karadeniz Görme Engelliler Derneği\'ne Ziyaret

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Karadeniz Görme Engelliler Derneğini ziyaret etti.

13.06.2013 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Karadeniz Görme Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Engelli vatandaşlarımıza daha rahat edebilecekleri bir yer tahsis etmek için derneği ziyaret ederek görme engelliler ile fikir alışverişinde bulunan Anlayan; "Gayretinizden hayattan kopmayışınızdan, hevesinizden dolayı sizi yürekten kutluyorum. Sizleri hep engelliler diye ifade ediyoruz ama aslında şöyle baktığımızda engelliler ve özürlüler toplumun kendisi gibi gözüküyor. Çünkü biz toplum olarak bazı şeylerden çok çabuk yılıyoruz, pes ediyoruz. Fakat sizler vücudunuzdaki engele rağmen beyninizde ve gönlünüzde hiçbir engel tanımıyorsunuz, o yüzden sizleri kutluyorum. Sizlere bakarak özellikle biz idarecilerin ibret alması gerekiyor, hayattan kopmaması gerekiyor aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Gönül ister ki kimse engelli olmasın her şey Allahtan. Allah bizi farklı şeyler ile sınıyor sizleri de bu engelleriniz ile sabrınız ile imtihan ediyor. Siz bu imtihanı en güzel şekilde veriyorsunuz buna inanıyorum" dedi.

Açılan kurslar ile görme engelli vatandaşlarımızın çok iyi bilgisayar kullanabildiklerini dile getiren Başkan Anlayan, Görme engelli kursiyerler ile Fatsa Belediyesi'nin internet sitesine girerek haberleri okudular. Engelli vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için elinden geleni yapacağını söyleyen Başkan Anlayan; "Biz Fatsa Belediyesi olarak Karadeniz Görme Engelliler Derneğine bir yer vermiştik. Fakat tam olarak buraya sığmıyorlar. Sayıları daha fazla ve burada kurslarda devam ediyor. Biraz daha rahat edebilecekleri bulundukları mekandan daha rahat olabilecekleri bir yer arzu ediyoruz. Gönlüm arzu ediyor ki diğer vatandaşlarımızın ulaşabileceği bir yere bu arkadaşları oturtabilelim, orada hem çaylarını içsinler hem misafirlerini ağırlayabilsinler. Tabi bedensel engelli kardeşlerimizde buna dahil olsun, kardeşlerimizin eğitimlerini alabilecekleri birkaç teknik donanım ihtiyaçları var, onları da tedarik ederek arkadaşlarımıza hediye edip hizmetlerine sunacağız. Tabi bunlar yeterli mi değil, gönlümüz ister ki her engelli arkadaşımızın ihtiyaçlarımızı giderelim. Bütün vatandaşlarımızı da engellilerimize karşı duyarlılığa davet ediyorum. Kardeşlerimiz görme engelli iken bizler ruhen özürlü olmayalım" diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Anlayan'a teşekkür eden Karadeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Teber; "Başkanım Allah sizden razı olsun. Her sıkıntımızda yanımızdasınız. Verdiğiniz destekten ve duyarlılığınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anlayan'dan Karadeniz Görme Engelliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement