Antalya'da 'Mütalaa' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Mütalaa' Protestosu

Antalya\'da \'Mütalaa\' Protestosu

İşçi Partisi Antalya İl Teşkilatı, Ergenekon davasında savcının mütalaasını protesto için eylem yaptı.

19.03.2013 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Antalya İl Teşkilatı, Ergenekon davasında savcının mütalaasını protesto için eylem yaptı. Antalya Orduevi'ne kadar yürüyen partililer, orduyu da sessiz kalmakla suçladı.

İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı, Ergenekon davasında savcının mütalaasını protesto için saat 12.30'da Kapalı Yol havuz başında eylem yaptı. Kararın zaten davanın başladığı 5 yıl öncesinde verildiğini iddia eden grup, Ergenekon savcılarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef aldığını söyledi. Ellerinde 'BOP da AKP de duvarlarınız da yıkılacak. Türk milleti Ergenekon'dan çıkacak' yazılı pankart taşıyan ve haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen sanıkların fotoğraflarını taşıyan grup adına basına açıklamayı, İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir yaptı.

Türkiye'nin Atatürkçülerinden oluşan 62 kişiye savcıların müebbet hapis talep ettiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Şimşir, şöyle dedi:

"20 askerimizi kurşuna dizen Şemdin Sakık tanık, TSK komutanları sanık olmuştur. Apo için açılım politikaları hayata geçirilerek dışarı çıkarılmak istenirken, vatanseverler zindana kapatılacak. ABD Başkanı Bush'tan aldıkları talimatla AKP'nin kurduğu özel mahkemeler eliyle Türk Milletini bölmeyi, vatanı parçalamayı amaçlanmaktadır. Okunan mütalaa korkunun itirafıdır. Korkunun ecele faydası olmamıştır. Korkuları milletimizle ordumuzun birlikteliğidir. Korktukları başlarına gelecek, o duvarların arasında ecellerini bekleyeceklerdir. Çünkü büyük milletimiz ayağa kalkmış, önderlerini bulmuş, örgütünü görmüş ve emin adımlarla yıkılan devrimi yeniden inşa etmeye başlamıştır."

GENELKURMAY'I SESSİZ KALMAKLA SUÇLADI

Bilal Şimşir, Ergenekon davası sürecinde Genelkurmay Başkanlığı'nı sessiz kalmakla suçladı. Şimşir, "Bu süreçte siyasi partilerin, hükümetin sessiz kalmasını anlarım. Ancak kendi askerlerinin yargılandığı davada ordunun sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Şimdi bu sessizliği protesto için Antalya Orduevi'ne gidiyoruz" diye konuştu.

Şimşir'in konuşmasının ardından grup, Antalya Orduevi'ne yürüdü. Yaklaşık 1000 kişilik grup, orduevi karşısında 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attı. Grup daha sonra dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Mütalaa' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement