Antalya1köylülerin Kavşak Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya1köylülerin Kavşak Eylemi

Antalya1köylülerin Kavşak Eylemi

Erdem KÖSEGAZİPAŞA (Antalya), (DHA) - Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yapımı devam eden duble yolun köyü ikiye ayırdığını belirten köylüler, bölgeye kavşak yapılması için Antalya- Mersin karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

15.01.2012 13:38

Erdem KÖSEGAZİPAŞA (Antalya), (DHA) - Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yapımı devam eden duble yolun köyü ikiye ayırdığını belirten köylüler, bölgeye kavşak yapılması için Antalya- Mersin karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Antalya- Mersin karayolu duble yol yapım çalışmalarının devam ettiği Gazipaşa'da Ekmel köylüleri, yolun köyü ikiye böldüğünü, bu nedenle tarla ve bahçelerine gidemediklerini ileri sürdü. Bölgeye kavşak yapılmasını isteyen köylüler, Antalya- Mersin Karayolu'nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yağmura rağmen ellerinde taşıdıkları 'Kavşağımızı istiyoruz', 'Yol önemli, kavşak daha önemli', 'Hayvanlarımızı tarlamızda otlatamıyoruz', 'Bahçemize geçemiyoruz' ve 'Can kaybı yaşamak istemiyoruz' yazılı dövizlerle kavşak yapılmasını istedikleri alanda toplanan köylüler, 'Kavşak isteriz' diye slogan attı. Yol boyunca pek çok noktada kavşak yapıldığını belirten eylemciler, 6 köye bağlantı sağlayan noktaya kavşak yapılmasıni istedi. Talepleri yerine getirilmediği takdirde her hafta eylem yapacaklarını belirten köylülere, diğer köylerin ve mahallelerin muhtarları da destek verdi.

HER HAFTA EYLEM YAPACAĞIZ

Ekmel Mahallesi Muhtarı Abdullah Arslan, yolun yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek, Yolun yapılmasını istediğimiz gibi bu bölgeye kavşak istiyoruz. Yol köyü ikiye böldü. Yolun karşı tarafındaki seraya girmek isteyenler 3 kilometre ilerideki kavşaktan dönüp gelmek zorunda. Buradaki eski kavşak Ekmel, Çobanlar, Hasdere, Doğanca, Gökçesaray ve Çile köyleri arasında bağlantıyı sağlıyordu. Sorun çözülene kadar her hafta eylem yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.

Köy sakinlerinden Mustafa Yılmaz ise Gazipaşa ilçe merkezine 1.5 kilometre uzaklıkta olduklarını belirterek, kavşak kapatıldığı için ilçe merkezine gitmek için 8 kilometre yol dolaşılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç ise sorunun çözümü için bölgeye alternatif bir yan yol ya da alt geçit yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi.

KAVŞAK KAZA RİSKİNİ ARTIRIR

Karayolu yapımını üstlenen Er-Bu İnşaat Şantiye Şefi Orhan Görallar ise Karayollarının projesi çerçevesinde yol yapımını sürdürüyoruz. Bu tür yollarda ne kadar çok kavşak yapılırsa, kaza riski de o kadar çok artar. Dolayısıyla kavşak haricinde farklı çözümler bulmak gerekiyor dedi. Köylüler, daha sonra yolu trafiğe açarak dağıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya1köylülerin Kavşak Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement