Aquapark Düzenlenen Açılış Töreniyle Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Aquapark Düzenlenen Açılış Töreniyle Hizmete Girdi

Aquapark Düzenlenen Açılış Töreniyle Hizmete Girdi

Adıyaman Belediyesi tarafından geleneksel olarak 9.'su düzenlenen yaz spor okullarının başlamasıyla beraber düzenlenen yürüyüş sonrası, Adıyaman Belediyesi Aquapark'ın açılışı yapıldı.

04.07.2012 15:59

Adıyaman Belediyesi tarafından geleneksel olarak 9.'su düzenlenen yaz spor okullarının başlamasıyla beraber düzenlenen yürüyüş sonrası, Adıyaman Belediyesi Aquapark'ın açılışı yapıldı.

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüşe spor okullarındaki minik sporcular ve ailelerinin yanı sıra protokol üyeleri katıldı. Adıyaman Lisesi önünde başlayan spor yürüyüşü, Adıyaman Valiliği önünde sona erdi. Yapılan yürüyüş ardından Adıyaman Belediyesi tarafından Briketçiler Sitesi civarında yapımı tamamlanan mesire alanının Aquaparkı'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve öğrenciler ile veliler katıldı. Törende konuşan Vali Sodan, belediye yaz spor okullarının dokuzuncusunun düzenlendiğini, dokuz yıldır açılışının yapılmakta olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu genç yavrularımıza spor eğitimi her alanda verilmektedir. Belediyemize ve başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Belediyemiz gerçekten yalnız spor alanında değil her alanda kültür sanat ve diğer sosyal faaliyet alanında, sosyal belediyecilik alanında güzel hizmetler yapmaktadır. Bugün de belediye yaz spor okullarının açılışını yapıyoruz. Burada çocuklarımız her spor dalında eğitim görecek, bu spor dallarında sportif faaliyetler yaparak bilgi ve tecrübelerini arttıracaklardır."

Çocukların ve gençlerin zamanlarını değerlendirmesi açısından yaz spor okullarının çok yararlı olduğunu söyleyen Sodan, "Burada birlikte toplum içinde bulunma davranışı edinecekler. Hem beden ve ruh yapıları gelişecek, hem de çeşitli spor dallarında eğitim alacaklardır. Kendileri için yararlı bir eğitim olacak, yararlı bir okul olacaktır. Buralara çocuklarını gönderen velilerimizi tebrik ediyorum. Ben bütün çocuklarımızın güzel vakit geçireceğini düşünüyor, kendilerine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Başkan Necip Büyükaslan, "2004 yılında ilk seçildiğimiz zaman fiziki belediyeciliğin yanında başka belediyeciliğin de olduğunu, yani sosyal, spor ve kültürel anlamda bir belediyeciliğin de olduğunu halkımıza söyledik. Bu alanda da hizmet edeceğimizi vaat ettik. 10 yıl öncesini bir düşünelim, 10 yıl sonrasını ve bugünü görelim. Adıyaman Belediyesi spor alanında şunları yapacak veya belediyenin şu tesisleri olacak dense belki kimse inanamazdı. İlk seçildiğimiz günden bugüne kadar yaz spor okullarını hemen başlattık" şeklinde konuştu.

Bütün amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptıklarını kaydeden Büyükaslan, "Yine belediyemizin belediye spor tesisi üzerinde amatör spor koordinasyon merkezini açtık. Bütün spor ve amatör spor kuruluşlarını bir çatı altında topladık. Gençler ligini başlattık ve üç yıl devam ettirdik. Kurumlar arası ve eğitim kurumları arasında da birçok spor turnuvaları tertip ettik ama hepsinden önce, hepsinden daha değerli olan, Adıyaman Belediyesi bünyesinde spor kuruluşlarını kurumsallaşmaya götürdük. Kalıcı bir eser bırakmak istedik" dedi.

Adıyaman'ın insanının, gençliğinin ve çocuğunun; her alanda olduğu gibi spor alanında da en kaliteli, en güzel tesislere ve hizmete layıktır düşüncesiyle kolları sıvadıklarını belirten Büyükaslan, bu hizmeti doğru düzgün yapmaya devam ettiklerini ve bundan sonra da böyle devam edeceklerini dile getirdi.

"Adıyaman Belediyesi olarak tesislerimiz arasında bir futbol sahamız bulunmakta, aynı mevkide bir kapalı spor salonu ile bir de olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatımızın ihalesini yaptık ve devam etmektedir" diyerek açıklamalarına devam eden Büyükaslan, "İnşallah 2012 yılı sonlarında o iki salonumuzda bize teslim edilecektir. Teslim edildiği taktirde Adıyaman Belediyesi, spor kompleksini tamamlanmış olacaktır. Bütün eğitimlerimizi burada vereceğiz. Ayrıca bu tesisler içerisine sosyal spor tesisimizi de yapacağız" diye konuştu.

Türkiye'de bir ilke de imza attıklarını kaydeden Büyükaslan, "Adıyaman da birçok ilklere imza attık. Türkiye'de ilklere imza attığımız olay şuydu; beden eğitimi öğretmenlik sınavına hazırlanan gençlerimiz için, Adıyaman Belediyesi bünyemizde açılan akademik hazırlık kursun bu yıl üçüncü dönemini yapıyoruz. Gençlerimizden herhangi bir ücret talep etmeden kendilerine beden eğitimi hazırlık kursunu 8 ay boyunca deneyimli ve üniversite mezunu hocalarımızla bu eğitimi vermekteyiz. Bu gördüğünüz tesis Aqua yüzme havuzu ve müştemilatı bitişiğinde yine yapay bir gölet yapacağız. Karadağ mesire alanının projesinin birinci kısmının ilk etabıdır. İnşallah 15-20 güne kalmaz tamamlanacaktır. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor, çocuklarımıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aquapark Düzenlenen Açılış Töreniyle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement