Ardahan'da Dolu Yağışı - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Dolu Yağışı

Ardahan\'da Dolu Yağışı

Merkeze bağlı üç köyde etkili olan dolu nedeniyle araziler beyaz örtüyle kaplandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tanı: "Doludan etkilenen köylerde hasadın çoğu tamamlanmıştı. Bu nedenle çok fazla zarar beklemiyoruz ancak yine de hasar tespit çalışmamız olacak'' Ölçek Köyü Muhtarı Sarıkaya: "Çok şiddetli yağdı. Ağaçlar bile zarar gördü. Bazı yerlerde yarım metreyi buldu"

27.08.2013 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da, merkeze bağlı bazı köylerde etkili olan dolu nedeniyle yer yer yarım metreyi bulan kütleler oluştu.

Merkeze bağlı Ölçek, Çamlıçatak ve Altaş köylerinde, dolu yüzünden araziler beyaz örtüyle kaplandı.

Uzun süreli olarak yerde kalan ve yer yer yarım metreye ulaşan dolu kütleleri, vatandaşlar tarafından küreklerle temizlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolunun etkili olduğu köylerde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Yağışın, ilk belirlemelere göre zarara yol açmadığını dile getiren Tanı, "Doludan etkilenen köylerde hasadın çoğu tamamlanmıştı. Bu nedenle çok fazla zarar beklemiyoruz ancak yine de hasar tespit çalışmamız olacak" dedi.

Ölçek Köyü Muhtarı Metin Sarıkaya ise dolunun uzun süre etkili olduğunu anlattı.

Böyle bir yağışı daha önce görmediğini ifade eden Sarıkaya, "Çok şiddetli yağdı. Ağaçlar bile zarar gördü. Bazı yerlerde yarım metreyi buldu. Bazı ekili ürünler zarar gördü" ifadesini kullandı. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Dolu Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement