Arife Günü Şehitliğe Akın Ettiler - Son Dakika
Güncel

Arife Günü Şehitliğe Akın Ettiler

Arife Günü Şehitliğe Akın Ettiler

ŞEHİT aileleri ve yakınları Kurban Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti.

31.08.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT aileleri ve yakınları Kurban Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti. Duaların edildiği şehitlikte yine hüzün ve gözyaşı vardı.

Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları mezarların bakımlarını yaptıktan sonra çiçekleri suladı. Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyan şehit aileleri ve yakınları, bayram öncesi bir arife gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadılar. Edirnekapı'daki Kara Şehitliği'nde yatan şehit Jandarma Er Düzgün Akçakaya'nın mezarını ziyate gelen ablası Sultan Ayaz, bayram günlerinin şehit aileleri için çok zor olduğunu belirtti. Kardeşinin 1992 yılında Hakkari'de şehit düştüğünü kaydeden Ayaz, "Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin acı hiç dinmiyor. Bizim yüreğimizin bir tarafı gitti. Bundan sonra inşallah hiç şehit olmasın" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER"

Herhangi bir şehit yakını olmamasına rağmen şehitliğe gelerek dua eden Azime Yıldız ise, "Buraya gelince içimiz kan ağlıyor. Bu şehitler bizim için canını feda etti. Bize de zor geliyor. Biz onların sayesinde ayaktayız. Allahım milletimize, devletimize zeval vermesin. Rabbim huzur sağlık versin. Vatan sağolsun. Bütün şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin" şeklinde konuştu.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gazileri Koordinasyon Birimi görevliler de şehitliğe gelenlerle yakında ilgilendi. Görevliler, şehit yakınlarına lokum ikram edip, üzerinde 'Vatan size minettertardır' yazılı kırmızı gül dağıttı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arife Günü Şehitliğe Akın Ettiler - Son Dakika


Advertisement