Art Basel'e Gidecek Mimar Sinan'lı Öğrenciler Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Art Basel'e Gidecek Mimar Sinan'lı Öğrenciler Belli Oldu

Art Basel\'e Gidecek Mimar Sinan\'lı Öğrenciler Belli Oldu

Dünyanın en önemli koleksiyonerleri, sanatçıları, küratörleri ve sanatseverlerine ev sahipliği yapan Art Basel'e gitmeye hak kazanan Türk öğrenciler belli oldu.

07.06.2013 08:25

13-16 Haziran 2013 tarihlerinde İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Art Basel fuarına, Mimar Sinan Üniversitesi ve Hitay Yatırım Holding'in ortak projesi kapsamında; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencisi Emine Dokumacı, Tarık Töre Elgay ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü öğrencisi Nergiz Yeşil gitmeye hak kazandı.

Onlarca galerinin katıldığı ve binlere sanatçının eserlerinin görüye çıktığı Art Basel'e katılacak öğrencileri ise, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri; Prof. Vedat Somay, Prof. Rahmi Aksungur, Prof. Fatma Akyürek ve Doç. Neslihan Pala ile Resim Bölümü öğretim üyeleri; Prof. Kemal İskender, Prof. Aydın Ayan, Prof. Nedret Sekban, Yrd. Doç. Sedat Balkır ve öğrencilere sponsor olan Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay belirledi.

Konu ile ilgili Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay; "Yıllardır Art Basel'e gidiyorum. Dünyanın her yerinden seçilmiş galeriler burada çok değerli eserlerini sergiliyorlar. Birçok kültürü aynı platforma görebilme ve tanıma fırsatı bulabiliyorsunuz. Eğer Türk çağdaş sanat dünyası, uluslararası alanda konuşulup takip edilecekse, artık binlerce kişiye istihdam yaratan sanat sektörü büyümeye devam edecekse Art Basel'de bizim de sanatçılarımız ile eserlerinin yer alması gerekiyor. Gençlerimizin çoğu, okulunu bitirene kadar yurtdışındaki sanat etkinliklerine katılamıyor ne yazık ki. Ben de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nden üç öğrenciye sponsor olarak, üç gün Art Basel'de olmalarını sağlamak istedim. Bu desteğimi de önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyorum. İmkanlara sahip tanıdığım, tanımadığım herkesin bu tür etkinliklere ilgi göstermesini ve daha pek çok öğrencimizin dünyanın en büyük sanat aktiviteleri ile tanışmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Art Basel'e Gidecek Mimar Sinan'lı Öğrenciler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement