Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamada 4 İşçiden 3ünün Cesedine Ulaşıldı (3) - Son Dakika
Güncel

Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamada 4 İşçiden 3ünün Cesedine Ulaşıldı (3)

Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamada 4 İşçiden 3ünün Cesedine Ulaşıldı (3)

TÜRK HARB- İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI BOZAL.

02.01.2012 15:08

Askeri MÜHİMMAT DEPOSUNDAKİ PATLAMADA 4 İŞÇİDEN 3ÜNÜN CESEDİNE ULAŞILDI (3)

TÜRK HARB- İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI BOZAL: ACIMIZ BÜYÜK

TÜRK Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi'nde TSK Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi deposunda yaşanan patlamada 4 üye arkadaşlarını şehit verdikleri belirterek, "Acımız büyük" dedi.

Patmanın meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bozal, askeri işyerlerinde çalışanların her zaman ölüm riskiyle karşı karşıya görev yürüttüklerini söyledi. Yeni yılın ilk günlerinde böylesine acı bir olay yaşamaktan derin üzüntü duyduklarını belirten Bozal, "Patlamada hayatını kaybeden arkadaşlarımız Salih Erkeç, Adnan Dağdeviren, Samed Aygar ve Cezayir Çalışkan'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm işçi kardeşlerimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Milli savunma işçilerinin, ülke savunmasına kendilerini adamış insanlar olarak fedakarca görevlerini yürüttüklerini ve ülke kalkınmasına büyük katkılar sağladıklarını anlatan Bozal, "Ancak yaptığımız işler maalesef bu tür riskleri de barındırıyor. Milli Savunma işçilerinin çalışma koşullarında iş sağlığı ve güvenliği kriterlerinin daha hassas bir şekilde gözetilmesi hayati bir önem taşıyor. Burada yaşanan patlamanın, bir ihmalin neticesinde oluşmamış olmasını diliyoruz" dedi.

Bayram Bozal, ölen işçilerin cenazelerinin Ankara GATA'da yapılacak otopsilerinin ardından ailelerine teslim edileceğini söyledi.

Bu arada olay yerine gelen ölen işçilerin aileleri ağıtlar yakarken, fenalık geçirenlere ambulanslarda bulunan sağlık görevlilerince müdahalede bulunuldu. Olay yerine öğle saatlerinde getirilen büyük bir vinçin arama kurtarma çalışmasında kullanılacağı belirtildi.

ÜK,EG(AY/COŞ) - Kırıkkale/ Yahşihan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamada 4 İşçiden 3ünün Cesedine Ulaşıldı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement