Aşkı İçin Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Aşkı İçin Müslüman Oldu

7 yaşındaki Fransız Cindy Langard, aileler vasıtasıyla tanıştığı Akyazılı Ali Aydoğdu (26) ile sözlendi.

10.01.2012 18:14

7 yaşındaki Fransız Cindy Langard, aileler vasıtasıyla tanıştığı Akyazılı Ali Aydoğdu (26) ile sözlendi. Cindy Langard, söz kesilmesinin ardından kendi isteğiyle müslüman olmak için Akyazı Müftülüğüne başvurdu.

Cindy, Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından İslamiyet hakkında verilen bilgiyi dinledi ve Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu, Zeynep adını aldı.

Türkiye'de

özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki Ali Aydoğdu, " Fransa'da oturan dayım vasıtasıyla Cindy ile tanıştık. İnternet'ten görüştük ve birbirimizi beğendik. Ailelerinde izin vermesiyle Türkiye'ye gelen Cindy ile söz kestik" dedi.

Cindy Langard da Fransa'da Türk komşuları sayesinde müslümanlığı tanıdığını bu nedenle müslümanlığa geçmek istediğini belirterek şöyle konuştu: "Ali ile tanışmam da müslümanlığa geçmeme sebep oldu. Daha önce komşularımız sayesinde müslümanlığı ve Türk örf ve adetlerini tanıyordum. Ailelerimiz vasıtasıyla Ali'yle tanıştım. Müslüman olmamda yardımları olan herkese teşekkür ederim."

Fransız gelin adayı Zeynep'e, Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından Kur'an-ı Kerim Meali, Türkçe-Fransızca dillerinde yazılmış dini kitaplar ve çeşitli hediyeler verildi. Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, Bu güne kadar müftülüğe başvuran birçok yabancının müslüman olduğunu belirterek "Müftülüğümüze başvuran kızımız Zeynep hanımefendi de müslüman oldu.

Yakında evlenmek isteyen Zeynep ve Ali kardeşlerimize huzurlu ve mutlu bir yuva kurmalarını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşkı İçin Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement