AtaşehirBelediyesi Halk Ozanlarını Andı - Son Dakika
Güncel

AtaşehirBelediyesi Halk Ozanlarını Andı

AtaşehirBelediyesi tarafından gerçekleştirilen "Halk Ozanları AnmaGünü-1'' etkinliğinde Ataşehir halkı ile kültürümüzde önemli biryeri olan sözlü tarihimizin taşıyıcıları halk ozanları buluştu.

18.05.2011 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte büyük üstadAşık Mahzuni Şerif de ölümünün 9. yılında anıldı.

Düzenlenenetkiliğe Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi,Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Tunceli OvacıkBelediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile halk müziği severler katıldı. Çok sayıdavatandaşın da ayakta izlediği gecede konuşan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Anadoluinsanının gelenek görenek ve kültürünü günümüze taşıyan, insanımızın çektiğiacıyı, gördüğü baskıyı, yaşadığı zulmü, uğradığı haksızlığı yüzyıllardır sazolup çalan, türkü olup söyleyen tüm halk ozanlarımızı saygıyla anıyorum"dedi.

Uğradıklarıtüm baskı ve yasaklamalara rağmen sazına ve sözüne pranga vurulmasınıkabullenmeyen ozanların en önemlilerinden birinin de Mahzuni Şerif olduğunubelirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İşte gidiyorum çeşmisiyahım diyen, tek sermayesinin derdi, servetinin ise ahı olduğunu söyleyen,Hacı Bektaş ocağına diz çöken, Pir Sultan Abdal'ı rehber edinen, AşıkVeysel'den esintiler taşıyan, yaşadığı toprağın acılarına, sevdalarına sazıylasözüyle tercümanlık yapan büyük ozanımız Aşık Mahzuni Şerif'i de ölümünün9.yılında bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

CumhuriyetGazetesi yazarı Miyase İlknur, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği DevletKonservatuarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Erol Parlak ve Aşık MahzuniŞerif'in oğlu, sanatçı Ali Mahzuni de düzenlenen panelde Aşık MahzuniŞerif'i anlattılar.

Dahasonra sahneye çıkan Aşık Mahzuni Şerif'in torunu Yiğit Mahzuni desöylediği türkülerle dedesini andı. Günümüz halk ozanlarımızdan Maksut Koca,Erol Ergani, Bayram Denizoğlu ve Mustafa Kurbanoğlu da gerçekleştirdikleridinletilerle Aşıklık geleneğinden örnekler sundu. Sanatçı Ender Balkırtarafından da bir konser verilen gecenin sonunda, Ataşehir Belediye BaşkanıBattal İlgezdi, etkinliğe katılan sanatçı ve ozanlara teşekkür ederek, plaketve çiçek sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AtaşehirBelediyesi Halk Ozanlarını Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement