Atıklardan Temizlenen Göle Balık Bırakılacak - Son Dakika
Güncel

Atıklardan Temizlenen Göle Balık Bırakılacak

Atıklardan Temizlenen Göle Balık Bırakılacak

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin projesi kapsamında dalgıçların temizlediği Uzundere'de Yedi Göllere balık yavruları bırakılacak.

31.08.2013 12:07  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülen proje kapsamında dalgıçlar tarafından temizlenen Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Yedi Göllere balık yavruları bırakılacak.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen 'Uzundere'de mevcut su kaynağının restorasyonu ve turizm faaliyetlerine kazandırılması' projesi kapsamında, Ata Sualtı Toplululuğu dalgıçları, göle dalış yaparak atıklardan temizledi. Oto lastiği, meşrubat şişeleri, plastik malzeme ile kurban bayramında kesildiği belirlenen bir hayvanın kafası çıkarılan Yedi Göller yöresinde yaşayanlara, çevre bilinçlendirme semineri verildi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp'ın koordinatör olarak görev yaptığı projeyi sahada yöneten araştırma görevlisi Tuğçe Şensurat, su sıcaklığının yaklaşık 12 dereceyi bulduğu gölde yaklaşık 25 dalgıcın görev yaptığını bildirdi. Çevre bilinçlendirme seminerinde suyun önemine de dikkat çekildiğini anımsatan Tuğçe Şensurat, "Uzundere'de yıkıklar mevkinde göl dalışları yapan dalgıçlar, 20 oto ve traktör lastiği, plastik, cam şişeler çıkardı. Sanırım geçen Kurban Bayramından kalma büyükbaş hayvan kafası vardı, gölden onu da çıkardık. Yedi Gölleri turizm için kullanılabilir hale getirmek için önce orayı temizlemek gerekiyor. Ağustos ayında başladığımız çalışmalara önümüzdeki ay da devam edeceğiz. Göl o kadar kirli ki canlılık neredeyse bitmek üzere. Çok az balık var. Gölde yetişen balıkların yavrularını alıp tekrar aynı göle bırakacağız. Su sıcaklığı son günlerde 9 dereceye kadar düştü. O yüzden dalışlar çok uzun sürmedi. Soğuğa dayanabildiğimiz kadar kalıp gölü tamamen temizleyeceğiz. Uzundere halkına verdiğimiz çevre bilinçlendirme seminerleriyle daha duyarlı olmalarını sağladık" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atıklardan Temizlenen Göle Balık Bırakılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement