Atlaslı Kadınlar Akdemir'i Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Atlaslı Kadınlar Akdemir'i Ağırladı

Atlaslı Kadınlar Akdemir\'i Ağırladı

Nedim Akdemir'i misafir ederek İl Özel İdaresi ve BEBKA destekli başladıkları Köy Kadınları Girişimcilik projesinde ürünlerini paylaştılar.

12.12.2012 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İl Özel İdaresi tarafından BEBKA destekli Osmangazi ve Nilüfer Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin ortaklığında Doğancı-Dağyenice-Atlas Köy Kadınları Girişimcilik Projesi kapsamında 600 yıllık yöresel motifleri işleyen Atlas Köyü kadınlarının çalışmalarını yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir " Yüz yıllardır kadınlarımızın göz nuru el emeği Türk kültürünün has motifleri bu çalışmalar ile gün yüzüne çıkıyor " açıklamasında bulundu.

Atıl durumda bulunan Atlas Köyü İlkokulu binasının onarılarak köy kadınlarına tahsis edildiğini söyleyen Akdemir "Doğancı-Dağyenice ve Atlas Köy Kadınları Girişimcilik Projesi kapsamında üç köyümüzde toplamda 60 Atlas köyünde ise 22 kadınımız bu projede yer almaktadır. Proje İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak BEBKA'ya sunulmuş ve 125 Bin TL ödenek desteği sağlanmıştır. Bu projeyle köy kadınlarımızın da ev bütçelerine katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Atlas köyüne sanayi tipi dikiş, overlok ve recme makineleri alınmıştır. Şuanda Atlas köyündeki 22 kadınımıza hafta iki gün uzmanlar tarafından eğitim verilmektedir. Eğitimlerimiz 2013 yılı Ocak ayında tamamlanacak, proje ise 30 Mart 2013 tarihinde bitmiş olacak. Proje bittiğinde toplam 60 köy kadını girişimci kimliğine sahip olacaklardır ve ürettikleri el işlerini Bursa'da pazarlayarak ev bütçelerine katkı sağlamış olacaklardır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atlaslı Kadınlar Akdemir'i Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement