Avrupa'nın Yeni Çelik Şampiyonu Olacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın Yeni Çelik Şampiyonu Olacak

Avrupa\'nın Yeni Çelik Şampiyonu Olacak

ALMAN endüstri şirketi Thyssenkrupp ile Hindistanlı Tata Steel, çelik işlerini ortak bir girişim şirketinde birleştirme kararına ilişkin anlaşmayı imzaladı.

02.07.2018 17:14

ALMAN endüstri şirketi Thyssenkrupp ile Hindistanlı Tata Steel, çelik işlerini ortak bir girişim şirketinde birleştirme kararına ilişkin anlaşmayı imzaladı. Anlaşma, Brüksel'de düzenlenen toplantıda imzalandı. Toplantıda konuşan Thyssenkrupp AG Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Heinrich Hiesinger, Avrupa çelik endüstrisinin sürdürülebilir geleceğe küresel çapta önemli katkıda bulunduğunu, bu nedenle çeliğin Avrupa'da ana sanayi olmaya devam edeceğini söyledi. Hiesinger, yeni şirket olan "Thyssenkrupp Tata Steel" ile güçlü bir mesaj verdiklerini ifade ederek, "Avrupa'da yeni bir çelik şampiyonu oluşturarak sektörün şu anda sahip olduğu zorluklara mükemmel bir cevap vereceğiz" dedi.

AVRUPA'NIN İKİNCİ EN BÜYÜĞÜ

Tata Steel CEO'su Natarajan Chandrasekaran da her iki şirketin güçlü kültürel yapısının, ortak girişimi inşa etmek için mükemmel bir temel oluşturduğunu, iki firmanın da çelik üretiminde güçlü kökleri bulunduğunu söyledi. Amsterdam'dan yönetilecek "Thyssenkrupp Tata Steel" isimli yeni şirket, Avrupa'nın en büyük ikinci çelik şirketi olacak. Sektörde kalite ve teknolojide liderliği elde etmeyi hedefleyen, yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacak yeni şirketin, yılda 17 milyon avroluk satış, 21 milyon tonluk sevkiyat ve 48 bin kişilik istihdam sağlamanın yanı sıra yıllık 400-500 milyon avroluk sinerji oluşturması öngörülüyor. ThyssenKrupp ve Tata birleşmesi öncesi iki şirket arasında yaklaşık 4 bin kişinin hem üretim hem de yönetim bölümünden işten çıkarılabileceği açıklanmıştı. Söz konusu açıklama, şirket çalışanları tarafından protesto edilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Avrupa'nın Yeni Çelik Şampiyonu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement