Avustralya Başbakanı Albanese, Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılacak - Son Dakika
Güncel

Avustralya Başbakanı Albanese, Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılacak

Avustralya Başbakanı Albanese, Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi\'ne katılacak

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ilk defa yüz yüze yapılacak Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gitti.

08.03.2023 16:21  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ilk defa yüz yüze yapılacak Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gitti.

Albanese, Hindistan'a hareketinden önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avustralya ve Hindistan arasında ortak çıkarlar ve demokratik değerlerin yanı sıra halklarımız arasındaki bağlar ile sevgi dolu ancak amansız bir sportif rekabetle desteklenen zengin dostluk ilişkisi mevcut." ifadesini kullandı.

Hindistan ile ticari ilişkilerin Avustralyalı işletmelere ve çalışanlara büyük imkanlar sağladığını belirten Albanese, Avustralya'nın içinde barındırdığı geniş ve zengin Hint-Avustralya yapısıyla daha iyi bir yer olduğunu vurguladı.

Albanese, "Bu gezi, Hindistan ile bağlarımızın derinleştirilmesinin yanı sıra bölgemizdeki istikrar ve büyümeye olan taahhüdümüzün göstergesidir." ifadesini kullandı.

Hindustan Times'ın haberine göre, Albanese zirve kapsamında 8-11 Mart'ta Hindistan'da olacak.

Avustralyalı bakanlar ve iş insanlarından oluşan heyetin de eşlik ettiği Albanese, Ahmedabad, Mumbai ve Yeni Delhi kentlerini ziyaret edecek.

Uçağı, Ahmedabad'daki Sardar Vallabhbhai Patel Havalimanı'na iniş yapan Albanese buradaki yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Albanese daha sonra, Sabarmati Ashram'ı ( Mahatma Gandhi'nin ikamet ettiği ev) ziyaret etti.

Ahmedabad'dan, Hindu bahar festivali Holi'ye katılmak üzere Raj Bhavan'a geçecek Albanese'in, yarın da Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile birlikte Hindistan-Avustralya arasında oynanacak Border-Gavaskar Kupası test kriket maçını seyretmesi bekleniyor.

Albanese, Hindistan ziyareti çerçevesinde, Yeni Delhi'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Rashtrapati Bhawan'da 10 Mart'ta yapılacak kabul törenine katıldıktan sonra Raj Ghat Mahatma Gandhi Anıtı'na çelenk bırakacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Başbakanı Albanese, Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement