Aydemir'den Vahdet ve Tevhid Niyazı - Son Dakika
Yerel

Aydemir'den Vahdet ve Tevhid Niyazı

Aydemir\'den Vahdet ve Tevhid Niyazı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,’Ramazan ayının manevi ikliminde, Dualarımız vatanın birliği, milletimizin bütünlüğü, devletimizin dirliğinde birleşmeli, aminlerimiz, rahmet, bereket ve mağfiret sağanağına karışmalıdır.

05.06.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,'Ramazan ayının manevi ikliminde, Dualarımız vatanın birliği, milletimizin bütünlüğü, devletimizin dirliğinde birleşmeli, aminlerimiz, rahmet, bereket ve mağfiret sağanağına karışmalıdır." dedi.

AYDEMİR'İN MESAJI

Milletvekili Aydemir, 'İnanmış millet olmak gibi eşsiz bir fazilete sahip milletimizin; Alvarlı Efe Hazretlerinin 'kilidi-i mülki islam'ın' ifadeleriyle tarif ettiği Ramazan Şehri vasıflı bir mübarek beldenin ruhunu temsil eden aziz dadaşların Ramazan coşku ve neşvesini paylaşıyor, Milli Şairimiz Akif'in ifadesiyle: 'Ya Rab, şu muazzam Ramazan hürmetine/Kaldır aradan vahdete hail ne ise.' dua ve niyazında ruh ve gönüllerimizi buluşturuyoruz.' dedi.

DUALARIMIZ VE ÖNCELİKLERİMİZ

Ruhaniyeti olan bir ayda, inanan herkesin iman terbiyesini ifade edeceğini kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Dayanışma, yardımlaşma olgularının ön plana çıkacağı Ramazan ayında, yüreklerimizi vahdete teslim etmeli, vicdanlarımızı tevhide adamalı, tüm inananlar kardeştir gerçeğinde imanımızı tazelemeliyiz. Dualarımız vatanın birliği, milletimizin bütünlüğü, devletimizin dirliğinde birleşmeli, aminlerimiz, rahmet, bereket ve mağfiret sağanağına karışmalıdır.' ifadelerini kullandı.

DADAŞLARIN RUH FEZASI

Ramazan iklimi içinde ruh ve gönüllerin bir başka maveraya taşınacağı, benliğin birlik idrakine kavuşacağını kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Manevi haz mevsimi Ramazan ayında izan ve idraklerini mekki meridyenlere teslim etmiş, irfanını hak ekseninde sabitlemiş, vicdanını 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düsturuna ram etmiş dadaşlar, Efe hazretlerinin berceste kaydıyla 'fukara gönlünü gülşen etmekte' yarışacaklardır. Ramazan ayının ifade ettiği manayı temsil eden Erzurum'un farkı budur ve bu olmalıdır' dedi.

AKİFÇE DUA

Mesajında Yahya Kemal Beyatlı'nın Ramazan'ı tarif eden 'Yarab nasıl ferahlı bu alem, nasıl temiz! ' ifadelerine yer veren Milletvekili Aydemir, ' Ramazan makamında, Şair Faruk Nafiz Çamlıbel'in

"Alnımız secdede bulsun bizi her lahza Ezan/Ve hazin ömrümüzün her günü olsun Ramazan"/Zikrimiz Arş'-ı geçip fecre kadar yükselsin/Maveralardan ümid ettiğimiz ses gelsin' yakarışına gönül sesimizi katıyor, kardeşlik imanımızın daha da güçlenmesini niyaz ediyoruz.

Aminlerimiz Milli Şairimiz Akif'in:

'Ya Rab, şu muazzam Ramazan hürmetine,/Kaldır aradan vahdete hail ne ise./Ya Rab, şu asırlarca süren tefrikadan/Artık ezilip düşmesin ümmet ye'se/Madem ki verdin bize bir ruh-ı nevin/ ya Rab, daha bir nefha-i te'yid insin.' duasınadır. ' ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydemir'den Vahdet ve Tevhid Niyazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement