Aydın Belediye Meclisi'nin Feshinin İstenmesi - Son Dakika
Güncel

Aydın Belediye Meclisi'nin Feshinin İstenmesi

Aydın Belediye Meclisi\'nin Feshinin İstenmesi

AK Parti Aydın Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Alparslan: "Meclisin görevini keyfi olarak, ihmal veya kasıt nedeniyle yapmaması diye bir husus yok. Meclisin önü tıkanmış, iradesi felce uğratılmış, sesi kısılmış, baskı ve terör uygulanarak görevi yaptırılmamıştır.

26.12.2013 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Nebil Alparslan, Aydın Belediye Meclisi'nin feshi için Belediye Başkanı tarafından yapılan başvuruya ilişkin, "Meclisin önü tıkanmış, iradesi felce uğratılmış, sesi kısılmış, baskı ve terör uygulanarak görevi yaptırılmamıştır. Bu nedenle kanaatimizce belediye meclisinin feshini gerektiren bir durum yok" dedi.

Alparslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kasım ayındaki meclis toplantısında Aydın Belediyesi'nin 2014 yılı bütçesinin kabul edilmediğini, bunun bütçenin halkın menfaatinden uzak olarak değerlendirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bütçenin belediye başkanınca hazırlanarak meclise sunulduğunu, meclis de sunulduğu şekliyle ya da beğenmezse değişiklik yaparak bütçeyi kabul edebileceğini hatırlatan Alparslan, "Aydın Belediye Meclisi de bütçeyi, pek çok kalemin seçim harcaması vasfından çıkarılıp halkın yararına kullanılır hale getirilmesini isteyerek kabul etmedi" dedi.

Bu gelişme karşısında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun anti-demokratik bir uygulama sergilediğini öne süren Alparslan, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanı yetkilerini aşarak, kötüye kullanarak, hatta yasaları yok sayarak, keyfi karar uygulama ile meclis çoğunluğunun iradesini bertaraf edip, toplam üyesi 32 olan ve 26'sının hazır bulunduğu toplantıda 9 kabul oyu ile bütçenin ve performans programının kabul edildiğini iddia ederek meclis kararı yazdırdı. Meclis üyeleri olarak bizler, belediye başkanının usulsüz bir oylama yaptığını, bu sonucunun yok hükmünde olduğunu belirterek, 31 Aralık akşamına kadar uzlaşı içinde halkın yararına bütçe yapılmasını istedik. Fakat meclis kararı valiliğe gönderildi. Bu skandala göz yuma için konuyu yargıya taşıdık, fiilen yok hükmündeki bütçe kararnamesinin hukuken de yok sayılması için iptal davası açtık, yürütülmesinin durdurulmasını da talep ettik."

Yürütmenin durdurulması için açılan davanın görüldüğü mahkemenin, belediye başkanlığına savunma ve delil bildirme için 7 günlük süre tanıdığını belirten Alparslan, mahkemenin alacağı kararı beklediklerini bildirdi.

Bu durumda belediye meclisinin feshinin söz konusu olamayacağını, fesih işleminin de Danıştay tarafından yapılabileceğini kaydeden Alparslan, "Meclis görevini yapmak istemiş, kendisine verilen yasal yetkiyi kullanıp bütçeyi değiştirerek kabul etmek istemiştir. Meclisin görevini keyfi olarak, ihmal veya kasıt nedeniyle yapmaması diye bir husus yok. Meclisin önü tıkanmış, iradesi felce uğratılmış, sesi kısılmış, baskı ve terör uygulanarak görevi yaptırılmamıştır. Bu nedenle kanaatimizce belediye meclisinin feshini gerektiren bir durum yok" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Belediye Meclisi'nin Feshinin İstenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement