Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Kaymakamlığı tarafından 'Gören eller konuşan parmaklar şenliği' etkinliği düzenlendi.

02.06.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Kaymakamlığı tarafından 'Gören eller konuşan parmaklar şenliği' etkinliği düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Halik Alıcık gözleri kapalı olarak girdikleri çadırda uygulama yapıp, engelli yolunda gözleri kapalı olarak yürüdü.

Kaymakam Okur, engellilere yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinliği yaptıklarını belirterek, "Engellilerimizi anlamak için herhangi bir gün. Bugün görme ve duyma engellilerimizin günlük hayatta çektikleri sıkıntıları anlatmak. Yaşadıklarını hissetmek empati kurmak için bu şenliği düzenledik" diye konuştu.

Etkinlik, çeşitli halk oyunları ve semazen gösterileriyle son buldu.

Nazilli'de uzun yaşam yürüyüşü

Nazilli Belediyesi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce öğrencilerin de katılımıyla 'Uzun yaşam yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Nazilli Müşerref Gündoğdu Ortaokulu önünden başlayan yürüyüş, Nazilli Belediyesine kadar devam etti.

İlçe Belediye Başkanı Haluk Alıcık, sağlıklı bir yaşam için yürümenin önemli olduğuna değinerek, "Her geçen gün ilimizde obezite oranı artıyor. Bunun için vatandaşlarımızın bol bol yürümesi için bizlerde yürüyerek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Kent yaşamı hareketi sınırlayan dar bir alan, bu nedenle sağlığımıza daha çok dikkat etmeliyiz ve kısa mesafelerde araç kullanmamalıyız." dedi.

Okul müdürü Kenan Kangöz ise çocukları sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu etkinliği organize etmekteki amacımız toplumumuzda sağlıklı beslenmenin önemi, obeziteye karşı bilinçlenme ve fiziksel aktivitenin insan yaşamındaki önemi konularında duyarlılık oluşturmaktır." diye konuştu.

Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hakan Derici, öğretmenler, öğrencileri ve veliler de katıldı.

Aydın'da trafik kazası: 2 yaralı.

Nazilli ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İsmail Kutay (22) yönetimindeki 18 AB 505 plakalı otomobil, İsabeyli Mahallesi'nden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İsabeyli yerleşkesi mevkinde direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi.

Aracın devrilmesiyle sürücü ve Okan Örmüş (24) yaralandı.

Ambulansla Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement