AYDIN Erbeyli şehitleri 101'inci yılında anıldı - Son Dakika
Güncel

AYDIN Erbeyli şehitleri 101'inci yılında anıldı

Erbeyli şehitleri 101'inci yılında anıldıAYDIN'ın İncirliova ilçesinde 1919 yılında Yunan askerleri tarafından bir araya toplanarak, katledilen 72 kişi, Erbeyli Şehitliği'nde kendileri için dikilen anıt başında anıldı.

21.06.2020 15:25  Güncelleme: 20:30

Erbeyli şehitleri 101'inci yılında anıldı

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde 1919 yılında Yunan askerleri tarafından bir araya toplanarak, katledilen 72 kişi, Erbeyli Şehitliği'nde kendileri için dikilen anıt başında anıldı.

1919 yılının 20 Haziran gecesi efeler, Yunan karakoluna baskın yaparak zayiat vermiş. Buna misilleme olarak Yunan askerleri tarafından ertesi gün

toplanarak 72 kişi şehit edildi. İlçe esnaflarından 'Eşref Sarı' tarafından 1934 yılında, Yunan askerleri tarafından şehit edilen 72 kişi için Erbeyli Mahallesi'nde anıt yaptırıldı. Yaptırılan bu anıt, milli mücadelenin sembolü haline geldi. İncirliova Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İncirliova Şubesi, şehit edilen 72 kişiyi anmak için bugün Erbeyli Şehitliği'nde tören düzenledi. Törene, İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Erginer, CHP'li Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Germencik ve İncirliova şubesi temsilcileri, Erbeyli Mahallesi Muhtarı İsmail Akça ve vatandaşlar katıldı. Germencik Belediyesi, İncirliova Belediyesi ve ADD İncirliova ile Germencik şubeleri tarafından şehitliğe çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, dualar okundu.

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Erginer ötrendeki konuşmasında., "21 Haziran 1919 tarihinde yurdumuzu işgal eden Yunanlılar tarafından şehit edilen Erbeyli şehitlerimizi şehadetlerinin 101'inci yıl dönümde saygı ve rahmetle anıyoruz. Burada, 'Biz vurulduğumuz gün değil unutulduğumuz gün ölürüz' yazmaktadır. Bizler şehitlerimizi ve kahraman efelerimizi asla unutmayacağız" dedi.

Tören konuşmanın ardından sona erdi.

AYDIN Erbeyli şehitleri 101\'inci yılında anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AYDIN Erbeyli şehitleri 101'inci yılında anıldı - Son Dakika


Advertisement