Ayedaş'ın Özelleştirme İhalesi - Son Dakika
Ekonomi

Ayedaş'ın Özelleştirme İhalesi

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, "Üretim tarafında 2015 için koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmeyi bugünden güvence altına aldık."

15.03.2013 19:00

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, "Üretim tarafında 2015 için koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmeyi bugünden güvence altına aldık. Dağıtım tarafındaki hedeflerimizi de bugünkü neticelerden sonra gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Hakman, AYEDAŞ ihalesinin ardından yaptığı açıklamada, 2006 yılından itibaren Türkiye'de özelleşen ve liberalleşen elektrik sektörünün öncü oyuncularından biri olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Sabancı Holding olarak bu süreci başlattıklarını, daha sonra da ortakların sürece dahil olduğunu belirten Hakman, "Enerjisa'da bir ortak değişikliği söz konusu. Bu ortak değişikliğinden sonra hedefleri daha da büyüterek, Türkiye'nin en önemli enerji oyuncularından biri, belki de en önemlisi olmak yolunda hızla ve kararlılıkla ilerliyoruz" diye konuştu.

Hakman, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ ihalesini kazandıkları zaman hedeflerinin burada bitmediğini açıkladıklarını anımsatarak, son ihaleleri de kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

-Üretim hedefleri güvence altında-

Enerjisa'nın hedeflerine yeni ortağı E.ON'la hızla yürüdüğüne değinen Hakman, "Üretim tarafında 2015 için koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmeyi bugünden güvence altına aldık. Dağıtım tarafındaki hedeflerimizi de bugünkü neticelerden sonra gerçekleştirmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Hakman, Enerjisa'nın Türkiye'nin enerji sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğini dile getirerek, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'yi 4 yıldır işlettiklerini, burada kazandıkları deneyimleri yeni alınan bölgelere yansıtarak ülkedeki dağıtım bölgelerinin hizmet kalitesini Avrupa'ya örnek olacak seviyeye çıkaracaklarını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hakman, ihalenin finansman modeli üzerinde daha detaylı çalışacaklarını ancak finansmanda bir problem yaşamayacaklarını ifade etti.

Büyük ihtimalle taksitli ödeme seçeneğini kullanacaklarını belirten Hakman, enerji dağıtımında sahip oldukları payın oligopol bir yapı oluşturmayacağını vurguladı.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, elektriğin gerek üretiminde gerekse satışında keskin bir rekabet olduğunun da altını çizerek, bu rekabetin sektörü daha ileriye götüreceğini kaydetti.

Muhabir: Özcan Yıldırım - İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ayedaş'ın Özelleştirme İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement