Azez'in Siccu Kampında Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Azez'in Siccu Kampında Sağlık Taraması Yapıldı

- Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de yer alan Siccu kampı Çocukların muayene edilmesi Sağlık ekibinden göz doktoru Muhammed Emin Dursun ile röportaj AID'den aile hekimi İbrahim Hakkı Aydın ile röportaj İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve...

14.04.2019 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de yer alan Siccu kampı

Çocukların muayene edilmesi

Sağlık ekibinden göz doktoru Muhammed Emin Dursun ile röportaj

AID'den aile hekimi İbrahim Hakkı Aydın ile röportaj İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve For Children, Kilis'in karşısında Suriye topraklarında yer alan Azez'deki Siccu kampında sağlık taraması yaptı.

Bir göz doktoru, üç aile hekimi, bir eczacı ve bir optisyenden oluşan sağlık ekibi, kampta yaşayan 300 çocuğu muayene etti.

İki gün süren sağlık taramasında, çocuklar öncelikle göz muayenesi ve ayrıca kronik hastalıklara yönelik sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık ekibinden göz doktoru Muhammed Emin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün boyunca savaş mağduru olan kamptaki çocukları muayene ettiklerini ve göz problemlerinin tanısını yapıp tedavi etmeye çalıştıklarını anlattı.

AID'den aile hekimi İbrahim Hakkı Aydın da Siccu kampında çocuklara yapılması planlanan sağlık taramasını duyunca çok heyecanlandıklarını belirtti.

Azez\'in Siccu Kampında Sağlık Taraması Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azez'in Siccu Kampında Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement