Azıcık Nostaljiyi Bize Çok Görmesinler - Son Dakika
Kadın

Azıcık Nostaljiyi Bize Çok Görmesinler

Azıcık Nostaljiyi Bize Çok Görmesinler

90'ların ünlü popçu ikilisi Oya&Bora, atv'nin dizisi 'Seni Bana Yazmışlar'a adını veren şarkılarıyla tekrar gündeme geldi.

17.09.2011 03:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30'lu yaşlarını sürenler, 90'ların müzik grubu Denk'i iyi bilirler. Enerji dolu Oya & Bora ikilisi dönemin acılı arabeskine inat, kıpır kıpır aşk şarkılarıyla dikkat çektiler, birçok başarılı albüm yaptılar.1997'de çıkardıkları 'Aşk, İhanet, Vs.' adlı albümden sonra grup, uzun bir süre ortalarda görünmedi. Sesleri sedaları çıkmayan Oya & Bora'nın müziğe ara verdiği düşünülürken ikili, müziklerini yaptıkları ve şarkılarından birinin ismini taşıyan atv dizisi 'Seni Bana Yazmışlar'la yeniden gündeme geldi. Aslında Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu müziğe hiç ara vermemiş; pek çok diziye ve filme müzikleriyle hayat vermeye devam etmişti. Yeni Aktüel dergisinden Sinem Barkın, Küçümen ve Ebeoğlu ile aradan geçen yıllarda neler yaptıklarını konuştu.

Müzik hayatınıza son verdiğinizi sanıyorduk. Yanılmışız. Sessiz kalmak bilinçli bir tercih miydi?

BORA EBEOĞLU: Sessiz kalmak, ne pahasına olursa olsun popüler olmak çabasından daha onurluydu.

ŞARKIDAN AŞK ÖYKÜSÜNE...

'Seni Bana Yazmışlar' pop furyası başlamadan önce severek dinlediğimiz ve bugün hâlâ akıllarımızda olan bir şarkıydı. Şimdi atv'de yayınlanan diziyle bir araya gelmenizin hikayesi nedir? B.E.: 'Seni Bana Yazmışlar' albümü bütün şarkılarıyla bir dönem hem bizim hem de müzikseverlerin anılarına yerleşti. Dizinin hikayesini yazan Banu Kiremitçi de anılarındaki bu şarkıdan kocaman bir aşk öyküsü yarattı. Genel koordinatör Uğur Atukman mükemmel bir çalımla, Oya & Bora'yı, dizinin yönetmen senarist ve yapımcısını bir araya getirdi.

HEYECANLA DEVAM

Gözlerden uzak kaldığınız dönemde neler yaptınız?

OYA KÜÇÜMEN: Ben gözümü açtım, babamı sahnede gördüm. Çocuk tiyatroları, radyo, TRT, müzikaller, müzik... Dublaja da devam ediyorum...

B.E.: Ben de beste ve dizi müzikleri yapıyorum, söz yazıyorum. Çok severek yaptığım işlerden biri de mastering.

Albüm ve sahne çalışmalarına ara verince dizi ve film müzikleriyle ilgilendiniz. 'Süper Baba', 'İkinci Bahar', 'Ekmek Teknesi' bildiklerimiz... Başka?

B.E.: 'Deli Yürek', 'Sıcak Saatler', 'Baba Evi', 'Hayat Bağları', 'Gurbet Kadını', 'Aşk Bir Hayal', 'Akasya Durağı', 'Yol Arkadaşım', 'Sevgili Dünürüm'... Uzun bir liste bu... Çünkü uzun yıllardır dizi müziği üretmeyi zevk ve heyecanla sürdürüyoruz.

BİZ POPÜLER OLMAMAYI SEÇTIK

Anlaşılan kolları sıvayıp sektörün mutfağına dalmışsınız. Nasıl oldu bu geçiş?

O.K.: Kendi müziğini üreten müzisyenler, müziğin her dalında çalışma fırsatını yakalayabilir; tabii seçim meselesi... Popüler olmamayı seçtiğimizde bu, müzikten kopmak demek değildi. Üretmeye devam ettik. Kolay olmadı tabii. Bir gün dertleşmek üzere eski evin balkonunda Bora ve Cengiz (Cengiz Onural) konuşuyordu. Okuldan beri süregelen dostluğumuzu beraber müzik üreterek sürdürelim dedik...

Mesleğe çift olarak başladınız, çalışmalarınız yine birlikte mi devam ediyor?

O.K.: Ayrı ayrı çalışmalarımızda da birbirimize yardım ederek devam ediyoruz.

Albümleriniz hep aşkı anlatıyordu, bu sizin aşkınız mıydı?

B.E.: Evet, bazen birbirimizi, bazen geride bıraktıklarımızı anlatıyordu.

BİZ DE İÇİ BOŞ ŞARKI SÖZLERİ YAZDIK

Müzik piyasasının geçmişi ile bugününü karşılaştırır mısınız?

O.K.: Her dönem kendi gerçeğini yaşıyor. Şimdi her şey daha hızlı çürüyor. Gençlerin müziğe ulaşmaları kolaylaştı. Yarın yeni dehaların dönemi olacak. Ben ne aptalca umutlu ne de koyu bir karamsarım. Geçmişin yasını da tutmuyorum ama azıcık nostaljiyi de çok görmesinler bize...

PARA HIRSI YOKTU

Şimdiki şarkı sözlerini nasıl buluyorsunuz?

B.E.: Bizim de içi boş kendi hoş bazı sözlerimiz vardı ve de masumdu, cinselliği satmak bize göre değildi. Biz şöyle yaptık, ne satış ne hedef kitle ne de ne iyi satar diye aklımıza bile gelmedi. Çok heyecanlıydık. Müzisyen arkadaşlarımızla toplanır; müzikten, şundan bundan konuşurduk. Sonucu düşünmeden, hayat sevinciyle yaptık şarkılarımızı; şöhret ya da para hırsı olmadan. Bugün her şey karmaşanın düzeninde ama yine de kirlenmemek ve üretmek gerekir.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kadın Azıcık Nostaljiyi Bize Çok Görmesinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement