Babacan: 'Demokratik Takvim Doğru İşlemeli' - Son Dakika
Güncel

Babacan: 'Demokratik Takvim Doğru İşlemeli'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 'Bugünün Türkiye'sinde Demokratik Takvimin Günü Gününe ve Doğru İşlemesi Hepimizin Beklemesi Gereken Şey. Sistem Ne Kadar Sıhhatli Çalışırsa Türkiye İçin O Kadar İyi Sonuç Verecektir' Dedi.

27.03.2007 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ''Bugünün Türkiye'sinde demokratik takvimin günü gününe ve doğru işlemesi hepimizin beklemesi gereken şey. Sistem ne kadar sıhhatli çalışırsa Türkiye için o kadar iyi sonuç verecektir'' dedi.

Washington'da Amerikan-Türk Konseyi (ATC) 26'ıncı yıllık konferansına katılan Babacan, toplantı sonrası bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, New York ve Washington'da bir araya geldiği çevrelerin kendisine Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soru sormadığını, yatırımcı ve diğer çevrelerin daha çok genel seçimlerden çıkacak tabloyla ilgilendiğini anlattı. Babacan, ''Herhalde bu mesele (Cumhurbaşkanlığı seçimi) en çok Türkiye'de konuşuluyor. Dışarıdan bakanlar, Türkiye'nin yönünü değiştirecek bir değişiklik olarak görmüyorlar. Daha çok genel seçimler ve Meclis tablosunu merak ediyorlar'' dedi.

"Dışardan bakan iş çevrelerinin Türkiye'nin geçirdiği dönüşümü iyi anladığına" işaret eden Babacan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir tıkanmaya yol açması ihtimaline ilişkin bir soruya ''Son dört yıldır yaptığımız siyasi reformlar ve demokrasi ile övündük. Bugünün Türkiye'sinde demokrasi takviminin günü gününe ve doğru işlemesi hepimizin beklemesi gereken şey. Sistem ne kadar sıhhatli çalışırsa Türkiye için daha iyi sonuç verecektir. Eskisi gibi radikal seçenekler yok'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Babacan: 'Demokratik Takvim Doğru İşlemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement