Bağcılar Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Bağcılar Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri

Bağcılar Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı.

01.06.2017 11:56

Bağcılar Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin ramazan etkinlik alanındaki programına katılan Hatipoğlu, ramazan ayının müminler için bir fırsat olduğunu belirtti.

Hatipoğlu, ramazanın tövbe ayı olduğunu aktararak, günahların affedilme şansının yüksek bir ay olduğunu kaydetti.

Teravih namazıyla ilgili tartışmalara değinen Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Onlar, insanları maalesef hayra ve iyiye çağırmıyorlar. Cami memnun, cemaat memnun. Teravih namazının 20 rekat kılınması kabul olunmuş. Böylece ramazanın gecesi teravih namazı ile yaşatılıyor ve ihya ediliyor. Hz. Muhammed Medine'de teravih namazı kıldırdı. İki, üç gün sonra cemaat çoğalınca farz olacağından korktuğunu söyledi. Peygamber Efendimiz, gevşek olacağımızı bildiği için bu sefer evinde kılmaya başladı. Daha sonraki dönemlerde Müslümanlar toplanıp teravih kılıyor. Hz. Ömer, cemaatin öbek öbek bir imamın arkasına takılıp namaz kıldığını görünce imam tayin etti. Sadece Türkiye'de değil tüm İslam alemi teravih namazı kılıyor. Bıraksınlar iman eden insanlar ibadetini yapsın."

Hatipoğlu, ramazanın müminler için fırsat olduğunun altını çizerek, "Sayılı günlerde Allah'a dönme fırsatı buluyoruz. Sahabe, bu ayda zikir yapıyordu. Bu ay tövbe ayıdır. Ramazanda yoksulların düşünülmesi gerekiyor. Öğrencilere burs verelim. Fakirleri doyuralım. Siyer-i Nebi okuyalım. Gün boyu defalarca İhlas suresini okuyalım. Namaz surelerinin anlamlarını öğrenelim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement