Bahar Temizliğinde Evinizi Kimyasallardan Arındırın - Son Dakika
Emlak

Bahar Temizliğinde Evinizi Kimyasallardan Arındırın

Bahar Temizliğinde Evinizi Kimyasallardan Arındırın

Ev içinde bulunan toksik maddeler, sağlık açısından önemli riskler taşıyor. Temizliği düzgün yapılmayan; halı, mobilya, aksesuar ve ısıtıcılar ciddi birer kimyasal üretme noktası haline gelebiliyor. Deterjanlar, sıvı temizleyiciler ve diğer temizlik maddeleri de zararlı kimyasallara sahip olup evlerde sağlığı tehdit eden kalıntılar bırakabiliyor. İlkbaharın yaşandığı şu günlerde evde kimyasal kullanımı oranını minimuma indirmek ve detoks uygulamalarıyla ortamı tüm toksik maddelerden arındırmak mevsimin tüm enerjisini eve davet ediyor. Basit ama etkili yöntemlerle evinizi kimyasal maddelerden

10.04.2018 20:19

Ev içinde bulunan toksik maddeler, sağlık açısından önemli riskler taşıyor. Temizliği düzgün yapılmayan; halı, mobilya, aksesuar ve ısıtıcılar ciddi birer kimyasal üretme noktası haline gelebiliyor. Deterjanlar, sıvı temizleyiciler ve diğer temizlik maddeleri de zararlı kimyasallara sahip olup evlerde sağlığı tehdit eden kalıntılar bırakabiliyor.

İlkbaharın yaşandığı şu günlerde evde kimyasal kullanımı oranını minimuma indirmek ve detoks uygulamalarıyla ortamı tüm toksik maddelerden arındırmak mevsimin tüm enerjisini eve davet ediyor. Basit ama etkili yöntemlerle evinizi kimyasal maddelerden arındırarak hijyenik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Bitkiler ortamın havasını temizliyor

Evlerde bulunan mobilyaların yanında aksesuarlar, mumlar ve tütsüler ortamın tozlanmasına ve toksik madde üretmesine neden oluyor. Bahar temizliğine öncelikle toz alarak ve evin havasını değiştirerek başlamak gerekiyor. Hava arındırıcı makineler ortamdaki zararlı maddelerin uzaklaşmasında etkili oluyor.

Bunun yanında pencereleri sık sık açmak ortamın hava dolaşımını artırıyor. Su ile karıştırdığınız okaliptüs yağını evin havasını temizlemek için kullanabilirsiniz. İç mekan bitkileri de evlerin havasını temizlemek için ideal. Oksijen salan bitkiler kolayca ortam havasının temizlenmesini sağlıyor. Zambak, İngiliz sarmaşığı ve eğrelti otu detoks etkisi ile tanınan bitkiler arasında bulunuyor.

Esansiyel yağlar evleri arındırıyor

Antibakteriyel özellikleri ile bilinen esans yağlar, evleri doğal şekilde hijyenik ve bakımlı hale getiriyor. Güçlü içerikleri ile tanınan bu yağların seyreltilerek kullanılmaları gerekiyor. Çay ağacı yağı, limon ve lavanta yağı gibi özel yağlar ev temizliğinde etkin sonuç sağlıyor. Oda spreyi olarak satılan ve etrafa hoş kokular sunan bu yağlar, ayrıca yüzey temizleyici şeklinde de kullanılabiliyor. Birkaç damla yağı su şişesine koyarak sprey şeklinde kullanabilir veya su dolu kovaya damlatarak bahar temizliğinde tercih edebilirsiniz. Böylece hem doğal yöntemlerle etrafı temizleyebilir hem de evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Evde kimyasal kullanımı doğal temizlik ürünleriyle önlenebiliyor

Zararlı etkileri ile bilinen ev kimyasalları zamanla pek çok solunum yolu enfeksiyonuna neden olabiliyor. Bu nedenle doğallığı ile öne çıkan malzemelerden oluşan temizlik ürünlerini kullanmak zararlı kimyasalları evden uzak tutmasının yanında sağlığı da koruyor. Örneğin, sirke ve karbonat etkili bir yüzey temizleyici, leke giderici olarak biliniyor. Özellikle sık sık küflenen banyo perdelerini bu ikiliyle temizlemek etkin sonuçlar sağlıyor. Doğal özlerden yapılmış sabunları rendeleyerek sirke ile karıştırabilir ve harika bir yüzey temizleyici hazırlayabilirsiniz. Mobilya, halı gibi kolay toz tutan eşyaları doğal malzemelerden seçmek de toksik ve kanserojen etkiyi en aza indirmede yardımcı oluyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Bahar Temizliğinde Evinizi Kimyasallardan Arındırın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement