Bakan Müezzinoğlu: "Öz Değerlerinizden Asla Vazgeçmeyin. - Son Dakika
Genel

Bakan Müezzinoğlu: "Öz Değerlerinizden Asla Vazgeçmeyin.

Bakan Müezzinoğlu: "Öz değerlerinizden asla vazgeçmeyin.

15.06.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Müezzinoğlu: "Öz değerlerinizden asla vazgeçmeyin. Kendinize güvenin, kendinize inanın. Kötü alışkanlıklardan uzak durun"

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Kulübü 17. Çocuk Meclisi Toplantısına katılarak çocuklara tavsiyelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Kulübü 17. Çocuk Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Çocukların tiyatro ve dans gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, çocuklara hem ailelerinin hem ülkenin hem de insanlığın geleceği olduklarını söyleyerek, "Bu salonlarda sizler gerek kendi geleceğinize gerek ailenizin ve sevdiklerinizin geleceğine gerekse güzel ülkemizin geleceğine ne kadar güçlü sahip çıkarsanız, kendinizi şimdiden o günlere ne kadar iyi hazırlarsanız bugün biz büyüklerin başaramadığı, hem ülkemizde hem de dünyada daha çok huzuru, barışı, dostluğu, kardeşliği inanıyorum ki sizler başaracaksınız. Bizleri de bu umut yarınlara taşıyor. İnşallah bu umutlarımızı siz daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaksınız. Özellikle çocuklarla ve gençlerle olduğum her toplantıda paylaştığım üç kelime var; öz değerleriniz olsun, adınız ne olursa olsun, milliyetiniz, bayrağınız ne olursa olsun en büyük ortak özelliğimiz insan olmaktır. Dolayısıyla bir insan olarak 'Benim öz değerlerim ne olmalı?' diye sorduğunuzda 3 kelime vardır; dürüst olmak, güvenilir olmak, çalışkan olmak. Hangi milletin, hangi medeniyetin mensubu olursanız olun, adınız ne olursa olsun şayet dürüstseniz, güvenilirseniz, çalışkansanız başarı merdivenleri sizin için kaçınılmazdır. Şahsınıza ait öz değerlerinizden asla vazgeçmeyin. İkinci öz değer ayağımız ise sizler bir milletin mensuplarısınız, bir medeniyetin mensuplarısınız dolayısıyla milletinize, medeniyetinize, ülkenizin bayrağının değerlerine sahip çıkmanız. Biz büyük Türk milleti olarak büyük bir medeniyetin mensuplarıyız, bu medeniyet dünyaya huzuru ve barışı getiren bir medeniyet. Bu medeniyet, dünyaya ilim ve irfanı yaymış olan bir medeniyet, dünyaya hak ve adaletin ne olduğunu göstermiş bir medeniyet. Dolayısıyla bu büyük Türk milletinin medeniyetinin ne olduğunu erken anlamak, erken öğrenmek ve buna erken sahip çıkmak ülkemizin de milletimizin de geleceğidir" ifadelerini kullandı.

"Kendinize güvenin, kendinize inanın"

Çocuklardan öz değer kelimesini akıllarına kazımasını isteyen Bakan Müezzinoğlu, "Kendinize saygı duyun, kendinize değer verin. Kendisine saygı duymayana bir başkası saygı duymaz. Kendisine yalan söyleyen önce kendisine olan saygısını yitirir. Kendisine saygısını yitirene bir başkası saygı duymaz. Öz saygı kelimesini de kendi hayatınıza, yaşam felsefenize mutlaka yerleştirin. Kendinize güvenin, kendinize inanın. Özgüveninizin önüne asla anneniz, babanız, öğretmeniniz veya yöneticileriniz geçmemeli. Özgüveniniz kendinize ait olmalı çünkü hiç unutmayın ki bir gün anneniz, babanız yanınızda olmayabilir. Daha önce çok sevdiğim, güvendiklerimin büyük çoğunluğu yok ama özgüvenim hep benimle beraber. Son nefesinizi verinceye kadar özgüveniniz asla sizi terk etmeyecektir o nedenle özgüveninizi güçlendirin. Dünyanın neresinde olursa olsun, koşullar ne olursa olsun, zorluklar, sıkıntılar ne olursa olsun sizi o girdaptan çıkaracak olan özgüveninizdir. Şayet öz değerleriniz, öz saygınız varsa bir de bunu özgüvenle taçlandırırsanız hiç korkmayın, dünyanın en güçlü ve en saygın kişisi olursunuz. Bu anlamda sizlerden çok ümitvarız, sizlere bu anlamda önemli zeminler hazırlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kötü alışkanlıklardan uzak durun"

"Bugün dünyanın en çok konuştuğu kelime Ar-Ge'dir" diyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ar-Ge akılla yapılır, akıl teri dökülerek yapılır. Sizlerden istirhamım, tatil dönemine geldiniz mutlaka eğleneceksiniz, dinleneceksiniz ama nerede olursanız olun biraz daha fazla düşünmeyi, düşünerek farklılıklar oluşturabilmeyi, düşünerek zenginlikler oluşturabilmeyi kendinize alışkanlık haline getirirseniz inanıyorum ki önce kendiniz sonra aileniz ve sevdikleriniz için daha sonra ülkeniz ve milletiniz için daha çok anlamlı ve değerli olacaksınız. Hayatınızda en önemli zenginliğiniz sağlığınızdır, akıl sağlığınızdır, ruh sağlığınızdır, beden sağlığınızdır. Sağlığınızı koruyacak üç kelime ise; kötü alışkanlıklardan uzak durun. Hayatınızı zehir eden, sağlığınızı bozan, sizleri başkalarının karşısında mahcup eden, başkalarının karşısında zayıf düşüren sigara, uyuşturucu, alkolizm gibi kötü alışkanlıklardan uzak durun. Sağlıklı beslenin, sağlıklı beslenmek sizi ömrünüzün sonuna kadar sağlıklı ve üretken bir kişi olarak tutacaktır ve saygınlığınıza katkı sağlayacaktır. Hareketli yaşam, mutlaka yürüyün, mutlaka koşun, bisiklete binin, yüzün, hareketli bir yaşamı hayat felsefesi olarak benimseyin."

Bakan Müezzinoğlu'na konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

Bakan Müezzinoğlu: "Öz Değerlerinizden Asla Vazgeçmeyin.
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakan Müezzinoğlu: 'Öz Değerlerinizden Asla Vazgeçmeyin. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement