Bakanlar Ergün ve Şahin Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Ergün ve Şahin Gaziantep'te

Bakanlar Ergün ve Şahin Gaziantep\'te

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Bilimin gelişmesi için merakın uyandırılması lazım" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "İrfanlı, ahlaklı, ilim ve irfan sahibi nesiller yetişti...

26.10.2013 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bilimin gelişmesi için merakın uyandırılması lazım" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve kardeşleri tarafından yaptırılan Hilal-Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu'nu açtı, Gaziantep Valiiği ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak Bilim Sanat Merkezinin protokolünü imzaladı.

Bakan Ergün, törende yaptığı konuşmada, açılan okul ile protokolü imzalanacak merkezin hayırda öncülük edilmesini gösterdiğini kaydetti.

Toplumda bilim, sanat ve kültürün gelişmemesi halinde o toplumun gerçek manada gelişemeyeceğini ifade eden Ergün, "Onun için bu alanların hiç ihmal edilmemesi lazım. Bilimin gelişmesi için merakın uyandırılması lazım. Özellikle bizim haylaz, yaramaz olduğunu zannettiğimiz ama aslında çok zeki olan, onların zekasını nereye kanalize edeceğimizi bilemediğimiz çocuklarımız var. Bu merkezler, onların bilime yöneltileceği, mereklarının uyandırılacağı yerler" diye konuştu.

Sanatın gelişmesi için yeteneklerin keşfedilmesi gerektiğine dikkati çeken Ergün, "Biz bu yeteneklerin keşfedilmesini ve yönlendirilmesini sağlayamazsak toplumda sanat da arzu ettiğimiz derecede gelişmeyecektir. Onun için bu merkezlerde geleceğimize dair yatırımlar ortaya çıkmış olacak. Bu altyapıyı oluşturmaları açısından çok önemli" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ise eğitimin kendileri için her şey olduğunu söyledi.

Eğitim olmadan hiçbir kalkınma hamlesini başaramayacaklarını ifade eden Şahin, "Bu şehir tamamen bir kalkınma hamlesi içerisinde. Burada doğan her çocuğun eğitim, sağlık hakkını çok önemsiyoruz. En iyi okullarda okusun, en iyi öğretmenlere ulaşsın, tüm teknolojik imkanlara kavuşsun istiyoruz" diye konuştu.

Çocukların kendileri için "umut" olduğunu belirten Şahin, "Sizlerin iyi yetişmesi bizlerin en büyük hedefi. Biz bu makamları da bunun için kullanıyoruz. Bilimde, teknolojide ilerleyebilmemiz, sanayide güçlü bir şekilde kalabilmemizin yolu da bu eserler. Bu eserlerin devam etmesi gerekiyor. Maarif bir miletin ruh kökenidir. İrfanlı, ahlaklı, ilim ve irfan sahibi nesiller yetiştirebilmemiz için bu okulların içini doldurmamız, sizleri yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Erdemli toplum erdemli bireylerle olacak. Erdemli birey de bu çalışmaların tamamlanmasıyla olacak. "

Gaziantep Valisi Erdal Ata da hayırseverlerle 68 okulun yapımı için protokol imzaladıklarını, 20 hayırseverin daha okul yaptırmak için arsa teminini beklediklerini söyledi.

Mazıcıoğlu ailesi adına konuşan Hasan Mazıcıoğlu ise Valilik tarafından başlatılan okul yapma kampanyasına katılarak merhum annesi Hilal ve babası Doğan Mazıcıoğlu adına okul yaptırdıklarını söyledi.

Kendisi ve kardeşlerinin en iyi şekilde tahsil görmesini sağlayan merhum anne ve babasını rahmet ve minnetle anan Mazıcıoğlu, kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Hilal-Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu hizmete açıldı. Bakanlar Ergün ve Şahin ile Vali Ata ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun katılımıyla Bilim Sanat Merkezi protokolü imzalandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Ergün ve Şahin Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement