Bakırköy'de Litrelerce Çiğ Süt Vatandaşlara Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'de Litrelerce Çiğ Süt Vatandaşlara Dağıtıldı

İstanbul Ziraat Odaları Birliği, Dünya Süt Günü kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda vatandaşlara çiğ süt dağıttı.

14.05.2018 13:46

İstanbul Ziraat Odaları Birliği, Dünya Süt Günü kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda vatandaşlara çiğ süt dağıttı. Vatandaşlar, çiğ süt alabilmek için metrelerce kuyruk oluştururken etkinliğe katılan Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, inekten sağılan çiğ sütü içerek, "Sütün içerisinde mikrop olmak zorunda"dedi.

İstanbul Ziraat Odaları Birliği Dünya Süt Günü kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda dikkat çeken bir etkinlik düzenledi. Meydana inek ve koyun getiren İstanbul Ziraat Odaları Birliği yetkilileri vatandaşlara çiğ süt dağıttı. Meydanda bulunan inek özellikle çocuklar tarafından yoğun bir ilgi ile izlenirken çocuklara süt sağımının nasıl yapıldığı gösterildi. Ardından vatandaşlara ve çocuklara çiğ süt dağıtıldı. Süt almak için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Hazır sütlerin geçtiği işlemler sütün yapısını bozuyor

Etkinliğe katılan Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar hazır sütlerin yapımında sütün yapısının bozulduğuna belirterek " Sütün içinden kaymağını çekiyor, yağını alıyor ondan sonra da yüksek basınçtan geçiriyor. Aslına bakarsanız bundan sonra sütün bir miktar posası kalmış oluyor. Ondan sonra da bu sütü sağlık süt diye piyasaya vermeye kalkıyorlar. Bu süt ekşimiyor yoğurt yapmaya kalkarsanız acayip bir şey oluyor, yoğurt da ekşimiyor! O zaman diyorsunuz ki siz bizdeki sütü ve yoğurdu olduğu gibi değiştirmişsiniz. Bunu hepsiyle tartıştık, bu konuda tartışacak artık çok bir şey yok. Çünkü merkezlerine kadar sordular kutu firmasının. Yaptığınız işi biliyor musunuz diye sordular, hiçbir fikirleri yok ne yaptıklarına dair" dedi.

"Sütün içerisinde mikrop olmak zorunda"

Doğal sütün içerisinde bulunan mikrobun olmak zorunda olduğunu belirten Dizdar, "Açık sütü alacaksınız sütçünüzü bileceksiniz sütü düzenli alacaksınız her evin ihtiyacı bu. Artık özel soğutuculu araçlar var dağıtımında da bir sıkıntı yok. Bunların içerisinde mikrop üremesi diye bir durum söz konusu değil. Bunun içerisinde mikrop olmak zorunda bu bizim vücudumuzu da mayalıyor. Doğan çocuğun sağlıklı bağırsak yapısına sahip olması için bunun içinde zaten mikrop var ve olmak zorunda olması gereken mikroplar bunlar. Siz bunu aşırı işlem ile ortadan kaldırdığınız da süt ile alakası kalmıyor. Mikropsuz bir yaşam düşünülemez ama olması gereken mikroplar bunlar "dedi.

"Herkes açık süte döndü"

Söylemlerinin 2010 yılından bu yana devam ettiğini belirten Dizdar, "Sütün bizde bir koruyucu etkisi var bu yoğurt olarak koruyucu etki katlanarak sürüyor. Siz bu koruyucu etkiden mahrum kalırsanız dışarıdan zaten tarım ilacından arabaların egzozlarında kadar bir yığın toksin madde alıyorsunuz. Bunu vücudunuzdan uzaklaştırmanız söz konusu değil. Bundan kurtulmak için mutlaka süt ve yoğurt gerekli. Bunun için açık süt alınız diyoruz aldığınız sütçü zaten belli ondan sonra biraz kaynatacaksınız. Bu söylem yeni değil 2010 yılından beri söylüyoruz. Herkes açık süte döndü artık. Yoğurt diye satılan hazır ürünlerin yoğurt ile alakası yok süt tozundan imal edilmiş jelatin ile sertleştirilmiş bir ürün"diye konuştu

İstanbul Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ömer Demir ise, "Sağlıklı süt kendi gözünüzün gördüğü doğal süttür. Benim babam çiftçiydi. Ben yıllarca bu sütü böyle içtim. Bunun ile beraber okula gittik. Kimse hastalanmadı ve kimse bu yüzden ölmedi. Biz yine de sütü hayvandan aldıktan sonra kaynatacağız. Bunu kaynattıktan sonra bakteri olsa da bunlar ortadan kalkacak. Sağlıklı yaşamak için sağlıklı süt için" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doktor Yavuz Dizdar ve Ömer Demir inekten sağılan çiğ sütü içti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakırköy'de Litrelerce Çiğ Süt Vatandaşlara Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement