Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Orman köylerine büyük destek

05.12.2013 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Bölge Müdürlüğünden, orman köylerine 3 milyon 440 bin liralık kredi desteği sağlandı.

Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, İvrindi ilçene bağlı Bozören köyünde, verilen kredilerle ilgili köylülere yönelik düzenlenen toplantıda, 9 ilçede 16 orman köyüne büyük destek sağladıklarını söyledi.

Besi ve süt sığırcılığı ile fenni arıcılıkta 201 haneye 3 milyon 440 bin liralık kredi verdiklerini ifade eden Yalçın, verilen bu kredinin 860 bin lirasının hibe, geriye kalan 2 milyon 580 bin lirasının ise kredi niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Bozören köyüne bu yıl verilen süt sığırcılığı kredisinin, 253 bin 500 lirasının, 760 bin 500 lirasının da geri ödemeli olarak sağlandığını vurgulayan Yalçın, desteklerin amacına ulaştığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Köy muhtarı Nufel Girgin ise kredilerle alınan süt sığırları sayesinde köylülerin sattığı günlük süt miktarının 2 bin 600 litre arttığını ifade etti.

- Ayvalık'ta karikatür evi açılacak

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, bir süre önce vefat eden, Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Ekinci anısına Ayvalık'ta karikatür evi açacaklarını belirtti.

Belediye Meclisinin Aralık ayı oturumunda, belediyeye ait tarihi Kırlangıç Fabrikası'nın bir bölümünde açılacak karikatür evine Oktay Ekinci adının verilmesi kararının alındığını dile getiren Türközen, "Burada Uğur Bilge tarafından verilecek kurslarda gençlerimizin kimi zaman da ünlü çizerlerle buluşmalarını sağlayacağız" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement