Balıkesir Jandarması'nın 2011 Yılı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçları Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Jandarması'nın 2011 Yılı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçları Değerlendirmesi

Balıkesir Jandarması\'nın 2011 Yılı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçları Değerlendirmesi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın aile içi şiddeti ve çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla oluşturduğu Asayiş Şube'ye bağlı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, 2011 yılının değerlendirmesini yaptı.

05.01.2012 11:57

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın aile içi şiddeti ve çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla oluşturduğu Asayiş Şube'ye bağlı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, 2011 yılının değerlendirmesini yaptı. Değerlendirmede Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde geçen yıl meydana gelen 1385 şiddet olayının, 652'sinde kadınlar mağdur olarak kayıtlara geçerken, 1288 çocuğun olaylara karıştığı belirtildi. Bu olaylarda 932 çocuğun suç mağduru olduğu 302 çocuğun da suça sürüklenerek şüpheli konumda olduğu ifade edildi. İl Jandarma Komutanlığı'nın diğer illere de örnek olan aile içi şiddeti ve çocukların suça karışmasını önleme çalışmalarının bu yıl da süreceği kaydedildi.

Balıkesir İl Jandarma Asayiş Şube Komutanlığı'na bağlı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği personeli geçtiğimiz günlerde, 2011 yılında aile içi şiddetin meydana geldiği olaylar, çocuk suçları ve azaltılması için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Jandarmanın değerlendirmesinde kadına ve çocuğa yönelik kötü muamele ile çocuk suçları irdelendi.

6 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

2011 yılında, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen 1385 şiddet olayının, 652'sinde kadınlar mağdur olarak kayıtlara geçirildi. 197 kadın kötü muamele, 352 kadın kasten yaralama suçuna maruz kalırken, 97 kadının da cinsel dokunulmazlığına karşı suç işlendi. 6 kadın ise farklı nedenlerle öldürüldü. Aile içi şiddet nedeniyle 41 kadın ile 5 çocuğa da koruma ve tedbir kararı çıkartıldı.

1288 ÇOCUK OLAYLARA KARIŞTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı verilerine göre, geçen yıl 1288 çocuk olaylara karıştı. Bu olaylarda 932 çocuk suç mağduruyken, 302 çocuk suça sürüklenerek şüpheli konumuna düştü, ayrıca 54 çocuk da şüpheli mağdur olarak kayıtlara geçti. Çocuklardan 17'si hırsızlık, 100'ü kasten yaralama mağduru olurken, 70 cocuk ise hürriyetinden yoksun kılındı. 93 çocuk suça sürüklenirken, 63 çocuk şüpheli oldu. Balıkesir'de çocukların cinsel dokunulmazlığına karşı 62 suç işlendi. 48 çocuk cinsel tacize uğrarken, 14 çocuk şüpheli olarak kayıtlara geçti.

2012 PROGRAMI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı aile içi şiddetin önlenmesi ve aile içi şiddet mağdurlarına verilecek hizmetlerin geliştirilmesine yönelik personele ve kadınlara eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Jandarma eğitim çalışmalarını daha geniş kitlelere yaymak amacıyla 2012 yılı için bir program hazırladı. Eğitim yapılacak bölgelerde, eğitimin yerini ve zamanını belirten bilgi notları trafik kontrolü yapan ekipler ve Jandarma devriyeleri tarafından çocuk ve kadınlara dağıtıldı.

JANDARMA BROŞÜRLERİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın hazırladığı broşürde, kitap okuyan bir çocuk ve ona şefkatle yaklaşan bir annenin fotoğrafı bulunuyor. "Mutlu Kadın Mutlu Aile" konulu broşürde, "Aile içi şiddete son", "Kadına yönelik her türlü şiddet olaylarında hemen bizi arayın" cümleleri yer alırken alt kısmında, "Alo Jandarma 156" telefon numarası bulunuyor. Çocuklara karşı her türlü istismarın önlenmesi için yapılan, "Onlar Geleceğimiz Sahip Çık" konulu broşürde de, ağlayan bir çocuk resmi var. Bu broşürde, "Çevrenizde çocuklara yönelik her türlü istismarda hemen bizi arayın" yazısı göze çarpıyor.

HEDEF KADINA VE COÇUĞA YÖNELİK ŞİDDETİ EN AZA İNDİRGEMEK

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, hedeflerinin kadına ve çocuğa karşı şiddeti en aza indirgemek, çocuk suçlarını azaltmak olduğunu bu nedenle Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği'ni hizmete sunduklarını vurguladı. Kurmay Aybay Sercan, "Hedefimize ulaşma için Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği'ndeki personelimiz broşür hazırladı. Bastırdığımız 4 bin broşür ilçe nüfusu ve suç yoğunluğuna göre tüm il genelinde dağıtıldı. Ağırlığımız çocuklar ve kadınlara yönelik suçları azaltmak. Bu nedenle toplum destekli kolluk çalışmalarımız sürecek. Çalışmamız diğer illere de örnek oldu" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Jandarması'nın 2011 Yılı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçları Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement