Balıkesir'li Lokantacılar Hisar Süt Fabrikasını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'li Lokantacılar Hisar Süt Fabrikasını Ziyaret Etti

Balıkesir\'li Lokantacılar Hisar Süt Fabrikasını Ziyaret Etti

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri Organize Sanayi Bölgesi'nde süt ve süt ürünleri üzerine imalat yapan Hisar Süt Fabrikasını ziyaret etti.

02.12.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisar ayranı başta olmak üzere, süt, yoğurt, peynir ve benzeri ürünleri üreterek hem Türkiye'ye hem de dünyanın farklı ülkelerine ihracat eden Hisar Süt Fabrikası kapılarını lokantacılara açtı. Başkan Hasan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne 12.000 m2 alan ve 5.000 m2 lik fabrikası ile yeni ve son teknoloji ile hizmet veren fabrikayı gezerek, firma sahiplerini kutladılar.

Oda Başkanı Hasan Yıldız Balıkesir'li yerli büyük firmaların üretim yaparak, istihdam sağlaması, ekonomiye can vermesi ve Balıkesir'i geliştirmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Yıldız "1950 yılında Susurluk ilçesinin Yıldız köyünde beyaz peynir mandıracılığıyla işe başlayan, 1971 yılında Çayırhisar köyünde kurulan 550 m2'lik kapalı alan ayran üretim tesisi ile 1996 yılında Mehmet Özer, Necla Kandemir ve Mehmet Ali Özer tarafından şirketleşen fabrika 2015 yılına kadar devam etti ve o yıldan bugüne OSB'de dev tesis ile adını duyurmaya devam ediyor. Hisar ayranını yıllar öncede içiyorduk, bugünde içiyoruz. Ayranın lezzeti hiç değişmemiş. Balıkesirliler böyle bir firmaya sahip olduğu için şanlı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir'li Lokantacılar Hisar Süt Fabrikasını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement