Bank Of America'dan Cermodern'de Öncü Sergi! - Son Dakika
Güncel

Bank Of America'dan Cermodern'de Öncü Sergi!

CerModern, Bank of America koleksiyonunda bulunan ve önde gelen 52 kadın fotoğrafçının eserlerinden oluşan 'Eye Wonder: Bank of America Koleksiyonundaki Kadın Fotoğrafçılar' Sergisi'ni Limak Holding'in desteğiyle Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

07.11.2013 14:12

20 Kasım 2013 – 20 Ocak 2014 tarihleri arasında CerModern Ankara'da ziyarete açık olacak sergi, kadınlar arasında fotoğraf sanatının öncülerinden olan Julia Margaret Cameron ve Gertrude Käsebier, modernist ustalar Berenice Abbott, Margaret Bourke-White ve Ilse Bing ile çağdaş yenilikçiler Rineke Dijkstra, Dodo Jin Ming, Cindy Sherman ve Hellen van Meene gibi uluslararası üne sahip pek çok kadın sanatçının eserlerini, sanatseverlerle buluşturacak.

Bank of America sergisinde Ankaralıların izlemeye olanak bulacakları bu kadın sanatçılar, fotoğrafçılığın on dokuzuncu yüzyılın ortalarındaki başlangıcından bu yana fotoğraf makinesi lensinin öznelliğini benimsiyorlar. Sanatçılar, görüntüleri fotoğraf karesinde yakalamakla kalmayıp, yaratıcı görüntü oluşturma süreçlerinin bir parçası olarak modellerine yön veriyor, özgün kamera açıları ve etkileyici aydınlatma teknikleri keşfediyor ve renk ile odağı işliyorlar.

Bank of America Türkiye Sorumlusu, Küresel Ulusal Varlık Fonları Başkanı ve Yükselen Piyasalar (Asya Harici) Yatırım Bankacılığı Eş-başkanı  Elif Bilgi-Zapparoli, CerModern ile işbirliği çerçevesinde dünyaca bilinen koleksiyonlarından parçaları herkesin beğenisine sunmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek şunları ekledi: "Bu eserleri paylaşmaktaki amacımız bilgilendirmek olduğu kadar, aynı zamanda fotoğraf severlere ilham da vermek. Fotoğrafçılıkta kadınların rolünü yüceltmeyi hedefleyen bu heyecan verici girişime desteğini esirgemeyen Limak'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir ise Bank of America Merrill Lynch'in Eye Wonder sanat koleksiyonunu Ankara'da beğeniye sunmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek; "Fotoğraf sanatına büyük katkılarda bulunmuş, önde gelen 52 kadın fotoğrafçının 70'den fazla eserini görmek Ankaralı sanatseverler için harika bir fırsat. CerModern'e bu heyecan verici koleksiyonu sergilediği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

CerModern Yönetim Kurulu Başkanı Helun Fırat ise, "Bu girişim, kadınların fotoğrafçılık tarihindeki rolüne benzersiz bir şekilde ışık tutacağı gibi, Bank of America Merrill Lynch ve CerModern arasında dinamik bir ilişkinin gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Ayrıca, Sayın Ebru Özdemir'e serginin gerçekleşmesi hususunda gösterdiği iyi niyet ve önerilerinden dolayı teşekkür ederiz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bank Of America'dan Cermodern'de Öncü Sergi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement