"Bankacılık Kanunu'na Muhalefet" Davasında Karar Çıktı - Son Dakika
Güncel

"Bankacılık Kanunu'na Muhalefet" Davasında Karar Çıktı

İSTANBUL, (DHA ) ARALARINDA Mehmet Emin Karamehmet'in de bulunduğu 4 sanık hakkında "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal" suçundan açılan davanın zaman aşımı dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verildi.

11.05.2013 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"bankacılık KANUNU'NA MUHALEFET" DAVASINDA KARAR ÇIKTI

İSTANBUL, (DHA ) ARALARINDA Mehmet Emin Karamehmet'in de bulunduğu 4 sanık hakkında "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal" suçundan açılan davanın zaman aşımı dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verildi.

Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilerle ilgili, aralarında iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de bulunduğu 5 sanıklı davaya ilişkin kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada, Karamehmet "zimmet" suçundan 7 yıl 1 ay 16 gün, Bilgin de aynı suçtan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Pamukbank Yönetim Kurulu üyeleri olan 3 sanık ise "zimmet"suçundan 5 yıl 2 ay ile 6 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin, aralarında iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de bulunduğu 5 sanıklı davaya ilişkin kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada karar çıktı. Mahkeme, Karamehmet ile 3 sanık hakkında "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal" suçundan açılan davanın zaman aşımı dolması gerekçesiyle ortadan kaldırılmasına hükmetti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savunmaların ardından duruşmada son sözleri sorulan sanık Dinç Bilgin, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini ifade ederek, "Ben o dönemde Etibank YönetimKurulu Başkanı'ydım, Pamukbank yönetiminde ne olduğunu bilemem. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Sanık Mehmet Emin Karamehmet de hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkmen, Orhan Emirdağ ve İsmail Sezer Bilgili hakkında "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal" suçundan dava açıldığını, söz konusu davanın zaman aşımı süresi dolduğundan ortadan kaldırılmasına karar verildiğini belirtti.

KARAMEHMET'E 7 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Dava konusu dönemde banka yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü olan sanık Orhan Emirdağ'ın "zimmet" suçundan 6 yıl 5 ay 23 gün hapis cezasına çarptıran heyet, Banka yönetim kurulu üyesi olan sanık Osman Berkmen'in de "zimmet"suçundan 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Banka yönetim kurulu üyesi İsmail Sezer Bilgili hakkında da "zimmet" suçundan 5 yıl 2ay 6 gün hapis cezasına hükmeden heyet, Karamehmet'in toplam 460 milyon TL'yi zimmetine geçirdiği belirtti. Suç tarihinde Pamukbank'ta yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan sanık Mehmet Emin Karamehmet'in, yönetim ve denetiminde bulunan bankaya ait toplam 460 milyon 563 bin 693 Türk lirasını kendisine ve şirketlerine menfaat temin ederek zimmetine geçirdiğini belirten heyet, sanığın "adiyen zimmet" suçunu işlediği anlaşıldığından 7 yıl 1 ay 16 gün hapisle cezalandırılmasınakarar verdi.

BİLGİN'E 1 YIL 11 AY HAPİS CEZASI

Kararda Dinç Bilgin'in, Pamukbank'a ait 16 milyon 236 bin 950 Türk lirasını "back to back" kredi olarak önce Pamukbank'tan kredi gibi kendisine aitgrup şirketlerine aldığını, sonra da kendi bankası olan Etibank aracılığıyla karşılık kredi kılıfıyla sanık Karamehmet'e verdiğini belirten heyet, Karamehmet'in zimmete geçirmesine iştirak edip, zimmet suçunu işlediğinden Dinç Bilgin'in 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, Bilgin'e verdiği cezayı, banka zararının tamamının soruşturmadan önce ödenmiş olması ve sanığın duruşmalardaki davranışlarını dikkate alarak, 1yıl 11 ay 10 güne indirdi.

CT - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bankacılık Kanunu'na Muhalefet' Davasında Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement