Başbakan Erdoğan: Özen Gösterilmeyen Diller Unutuluyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Özen Gösterilmeyen Diller Unutuluyor

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Dil Kurumu'nun kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a bir kutlama mesajı gönderdi.

12.07.2011 13:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Dil Kurumu'nun kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Dil Kurumu'nun milli servet olan Türkçeye bundan sonra da verimli katkılar sağlayacağına, dilin kısırlaşmasına, yozlaşmasına, çağdışı kalmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Her milletin dili özel ve önemlidir; ne var ki, diline önem ve özen göstermeyen milletlerin dilleri tarihin tozlu sayfalarında kalmış, birçok dil de unutulmanın eşiğine gelmiştir" dedi.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Dil Kurumu'nun kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a bir kutlama mesajı gönderdi.

Dünyanın bütün dillerinin insanlığın ortak mirası ve zenginliği olduğuna kuşku bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Her milletin dili özel ve önemlidir; ne var ki, diline önem ve özen göstermeyen milletlerin dilleri tarihin tozlu sayfalarında kalmış, birçok dil de unutulmanın eşiğine gelmiştir. Muhakkak ki, dilimize sahip çıkmak, milletimize sahip çıkmaktır; duygularımıza, düşüncelerimize, tarihimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır" dedi.

Dünyanın en eski dillerinden biri olan ve çok geniş bir coğrafyada konuşulan Türkçe'nin ortak dil, ortak ses ve yüksek kültürün en önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Türk Dil Kurumu, kuruluşundan itibaren bu şuurla misyon yüklenmiş, yaptığı çalışmalarla, yayınladığı eserlerle güzel Türkçemize önemli katkılarda bulunmuş, dilimizin yaşatılması ve zenginleştirilmesi için büyük gayretler göstermiştir.

İnanıyorum ki, Türk Dil Kurumu, milli servetimiz olan Türkçemize bundan sonra da verimli katkılar sağlayacak, dilimizin kısırlaşmasına, yozlaşmasına, çağdışı kalmasına asla izin vermeyecektir. Bu düşüncelerle, Türk Dil Kurumu'nun kuruluş yıldönümünü kutluyor, size ve tüm kurum çalışanlarına başarılar diliyorum. " - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Özen Gösterilmeyen Diller Unutuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement