Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"10 cemaat varsa birisi gitti ama 9'unun duası bizimle birlikte oldu.

04.05.2014 19:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "10 cemaat varsa birisi gitti ama 9'unun duası bizimle birlikte oldu. Onun için hiçbir oy kaybımız da olmadı. Bize tafra yapanlar, bizi tehdit edenler, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi, kepaze oldu, biz dimdik ayakta kaldık" dedi.

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti İl Danışma Meclisi" toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 9 milyon kayıtlı üyesiyle çok güçlü insanları barındırdığını, başka hiçbir partinin böyle üyesi olmadığını söyledi.

Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantısı sonucunda 3 dönem şartının değişmediğini hatırlatan Arınç, "Bunun için üzülmeyin. Ben gidersem 20 tane Bülent Arınç kuvvetinde arkadaş gelir, hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

AK Parti'nin güzel düşüncelerle, dualarla, gözyaşlarıyla kurulduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"AK Parti, 'Yüzyıllar boyunca, Tanzimat'tan bu yana, bu milletin bir sahibi yok mu Yarabbi' diye gece gündüz dua edenlerin gözyaşlarıyla kuruldu. Eşref Edip'lerle, Necip Fazıl'larla, büyüklerimizin dualarıyla, Esat Efendi'lerin, mana büyüklerimizin dualarıyla kuruldu. İnanın ki nasıl Bursa güçlü bir şehirdir, her sokağında, mahallesinde bir maneviyat büyüğünün izleri vardır... Daha geçen Hazreti Üftade'yi anmadık mı? Aziz Mahmud Hüdai'yi unuttuk mu? Somuncu Baba'dan vazgeçtik mi? Molla Fenari'yi tanımıyor muyuz? Onlar hayatta olmasalar da ruhaniyetleri yaşıyor. Onların eli, hepimizin üstündedir."

Arınç, kente gelmeden bazı heyetlerle görüşmeler yaptığına da değinerek, şöyle dedi:

"Onlardan bir tanesi çok güzel şeyler söyledi. Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye'de sadece cemaat, onlardan ibaret değil ki onlarca cemaat var, Türkiye'de ve hamdolsun 10 cemaat varsa birisi gitti ama 9'unun duası bizimle birlikte oldu. Onun için hiçbir oy kaybımız da olmadı. Bize tafra yapanlar, bizi tehdit edenler, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi, kepaze oldu, biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi kaybetti. Yel, kayadan bir şey koparamadı."

"Mahkeme, kadıya mülk değil, gideceksiniz, sizden daha iyisi gelecek"

Üç ya da beş dönemin mesele olmadığını, her zaman AK Parti'nin başarısı için koşacaklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Siyaset yapmak, sadece milletvekili, bakan olmak değil. Bizim yaptığımız nedir biliyor musunuz? Parti içi demokrasidir, lider oligarşisini yıkmaktır. Bir insan, bir partiye çöreklenir, sonra etrafına bir yalaka çemberi kurar, 40 sene geçse onlarla devam eder. Bu parti mi, demokrasi mi Allah aşkına? Biz bunu yıkıyoruz. Halktan bize bir talep gelmedi '3 dönem' diye... Sizden de bir talep gelmedi '3 dönem' diye. Biz kendimiz bunu kabul ettik ve bunun arkasında duruyoruz. 'Hesap yapın, kitap yapın kardeşim bu Allah'ın emri değil ya değişmez mi?'... Elbette Allah'ın emri değil, değişir ama biz bugüne kadar ilkeli duruşumuzla, cesur, kararlı siyaset anlayışımızla hep kazandık. Bundan dönersek vatandaş, bizim hakkımızda bir şüpheye kapılabilir. O yüzden herkes bir plan yapar ama Allah'ın hesabı, planları her şeyin üstündedir. Üç dönemde 78 veya 70 kişi tekrar 'seçim' diyecekmiş. Böyle bir endişe yok ki zaten. Herkes adam olacak, seçilecek diye bir kural mı var? Biz, her seçimde en az 150 kişiyi değiştiriyoruz, kimse bunun farkında değil mi? Bugün 11 milletvekilimiz geçen dönem var mıydı? Bundan önceki dönem, şu kadar milletvekili bir önceki dönem var mıydı? Kendi içinde tabii seleksiyon yapıyoruz ama bunu kural haline getirdik. O yüzden ben 3. döneme giren arkadaşlarıma belediye başkanlığı için diyorum ki 'Bak bu dönem son, tekrar aday olmaya kalkmayacaksınız. Bu, sadece bizi bağlamıyor sizi de bağlıyor'. Üç dönem belediye başkanlığı yapıyorsan artık 4. dönem yok, 3 dönem il başkanlığı, genel başkanlığı yapıyorsan 4. dönem yok, gideceksiniz. Mahkeme, kadıya mülk değil, gideceksiniz, sizden daha iyisi gelecek inşallah."

Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri katıldı.

- Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement