Başkan ve Eşinden Şehit Annelerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan ve Eşinden Şehit Annelerine Ziyaret

Başkan ve Eşinden Şehit Annelerine Ziyaret

Ankara'nın Kazan Belediye Başkanı Ak Partili Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Anneler Günü nedeniyle şehit annelerini ziyaret etti.

12.05.2013 15:21

Ankara'nın Kazan Belediye Başkanı Ak Partili Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Anneler Günü nedeniyle şehit annelerini ziyaret etti. Şehit aileleri ziyaret sırasında, son 4 aydır şehit haberlerinin gelmemesinden memnuniyet duyduklarını dile getirip, çözüm sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Ertürk çifti, önce şehit Binbaşı Yavuz Başayar'ın anne ve babasını ziyaret etti. Anne İnayet Başayar, misafirlerine oğlu Yavuz Başayar'ın odasını gezdirip, aldığı madalya ve başarı belgelerini gösterdi. Baba İsmail Başayar ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Benim bir oğlum daha var. Onun şehit olmasını istemiyorum. Şimdi çok güzel bir süreç başladı. Eğer Bununla baş edebilirlerse, çok güzel olur. Bu süreci anlayan anlar, anlamayan anlamaz. 17 Ağustos'ta oğlumun şehit olmasının 2'nci yılı dolacak. Bazı milliyetçi geçinen partiler başsağlığı dahi dilemediler. Ben bunların milliyetçi olduklarını nasıl bileceğim?"

Şehit Er Fatih Alparslan'ın annesi Arife ve Babası Hüseyin Alparslan ise kendilerine özel günlerde yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, "Artık başka anne babalar ağlamasın, memleketimiz huzur içinde olsun" dediler.

Şehit er Metin Özdemir'in Babası Murat Özdemir ise, oğlumun şehit haberi geldiğinde büyük oğlunun düğün davetiyesini dağıttığını kaydederek, "Öyle büyük bir acıydı ki, hiç aklımdan çıkmıyor" dedi. Akil inşalara karşı yapılan eylemlere de değinen Baba Murat Özdemir, "Eylemde bulunan kişiler yanlış yapıyor. Yanlış yoldan gidiyorlar" diye konuştu. Şehit annesi Fevziye Özdemir de, "ben yandım başka anneler yanmasın" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise aneler günü nedeniyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutladığını belirterek, "Barış sürecine verdikleri açık destek dolayı kendilerini kutluyorum. Onların bu süreci desteklemeleri bizim için çok önemli. İnşallah süreç başarılı ilerler ve ülkemiz arzuladığı huzurlu günlere kavuşur" dedi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, şehit annelerini ziyaretlerin ardından kendi annesi Seyide Ertürk'ü ziyaret edip, anneler gününü kutladı. - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan ve Eşinden Şehit Annelerine Ziyaret - Son Dakika


Advertisement