Başkent'te Engelliler Bowling Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Engelliler Bowling Şampiyonası Düzenlendi

Başkent\'te Engelliler Bowling Şampiyonası Düzenlendi

Başkent’te "Özel Sporcular Bowling Türkiye Şampiyonası" düzenlendi.

06.12.2017 16:51

Başkent'te "Özel Sporcular Bowling Türkiye Şampiyonası" düzenlendi. Bowling oynayan engelli gençler, ailelerinin yüzünü güldürdü.

Başkent'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Özel Sporcular Bowling Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Bilkent Roulhouse Ankuva AVM'de Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda engelli ve ailesi katıldı. Türkiye'nin 81 ilinden gelen engelli çocukların son 15 yılda gün ışığına çıkmaya başladığını ifade eden Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, bugün yakasında altın madalya olan engelli çocukların olduğunu kaydetti ve duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Etkinliğe katılan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznür Çalık da ailelere seslenerek, "Onlar bizim özel evlatlarımız, hepimiz için büyük imtihanlar. Ama ben biliyorum ki o imtihanlar Allah tarafından mükafatlandırılacak. Sizler özel meleklerin anne ve babalarısınız, biliyorum ki bu imtihanı hepiniz başarıyla geçeceksiniz. Engellerin sadece kalpte olduğunu ilk annemden, babamdan öğrendim" şeklinde konuştu.

Engelliler bowling oynayarak günün tadını çıkardı. Diğer yandan down sendromlu gençler de "yumurtalı ıspanak" tarifi için kollarını sıvadı. Dans eşliğinde yemek yapımı ortaya renkli görüntüler çıkmasına neden oldu. Programda ayrıca İhlas Haber Ajansına engellilere verdiği destekten ötürü plaket takdim edildi. Plaketi muhabir Cem Geçim aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Engelliler Bowling Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement