Başörtülü Milletvekili Tartışması - Son Dakika
Politika

Başörtülü Milletvekili Tartışması

Başörtülü Milletvekili Tartışması

CHP'li Yılmaz: "Meclis'e başörtüsü ile girilmesi dini simgenin istismarı anlamına gelmektedir. Bu da Anayasa'yı ihlal suçudur. Anayasa'nın 24. Maddesine aykırıdır"

29.10.2013 13:23

MELTEM YILMAZ - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis'e başörtüsüyle girilmesinin dini simgenin istismarı anlamına geldiğini, bunun da  Anayasa'yı ihlal suçu olduğunu ve Anayasa'nın 24. maddesine aykırılık taşıdığını savundu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsüyle ilgili ortak bir tavır almaları gerektiğinden hareketle milletvekilleri olarak CHP TBMM Grubunu'nun toplanmasını istediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 2005'te kamuda başörtüsünün yasaklanmasının doğru olduğunu söylediğini ifade eden Yılmaz, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın 2008'de kamuda başörtüsünün serbest olması gerektiğini belirttiği için uyarı cezası aldığını anımsattı. Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin de bunun üzerine kamuda başörtüsü konusunun gündemlerinde olmadığını açıkladığını anlatarak AK Parti'nin İçtüzük değişikliğine BDP'nin başörtüsü önerisini de reddettiğini söyledi.

"Ne değişti de bunları gündeme getirdiler?" diye soran Yılmaz, "Çünkü tabanlarındaki aşağı inen ivmeyi ve prestij kaybını dine simgeyi kullanarak istismar ediyorlar" görüşünü savundu.

Yılmaz, Meclis'e başörtüsüyle girilmesinin dini simgenin istismarı anlamına geldiğini, bunun da  Anayasa'yı ihlal suçu olduğunu ve Anayasa'nın 24. maddesine aykırılık taşıdığını ileri sürdü.

Bunun bir özgürlük değil özgürlüklerin istismarı olduğunu iddia eden Yılmaz, kamuda başörtüsünün serbest kalmasıyla mahalle baskısı sonucu örtünmeyen kadının kalmayacağını belirtti. Yılmaz, kendilerinin de kamuda 'örtünmeme hakkını' savunma zorunda kalacaklarını vurguladı.

CHP'li Yılmaz, Meclis'e başörtüsüyle gelinmesinin Cumhuriyet değerlerine meydan okuma olduğunu öne sürdü. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başörtülü Milletvekili Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement