Batı Medeniyeti Gönlü Yok Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Batı Medeniyeti Gönlü Yok Sayıyor

Batı Medeniyeti Gönlü Yok Sayıyor

Esenler'de düzenlenen "Hayat Bilgisi" seminerinde konuşan Yazar Bülent Akyürek, "Batı medeniyeti aklı yüceltirken, gönlü göz ardı ediyor.

30.10.2018 16:48  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönlü kenara koyduğumuz zaman Aşık Veysel'i, Neşet Ertaş'ı geri plana atmış oluyoruz. Bu bizim köklerimize aykırı." dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Şeyh Edebali Kültür Sanat Sezonu'na özel olarak düzenlediği "Hayat Bilgisi" semineri Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'nin sıra dışı yazarlarından Bülent Akyürek'in Batı medeniyeti üzerine konuşma yaptığı seminere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kitapları, yaşamı ve cesur cümleleriyle alışılmışın dışında bir yazar olan Akyürek, medeniyet kavramı ve Batı medeniyeti üzerine yaptığı konuşmasında, medeniyetin sadece maddi değerler üzerinden değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Osmanlı gerileme dönemindeyken İstanbul'un sokaklarında bulunan güvercinlere ayrılan bütçenin 50 bin akçe olduğunu, böyle bir medeniyet anlayışından birbiriyle selamlaşmayan site hayatına gelindiğini ifade eden Akyürek, "Sitelerde büyüyen çocuklarla, mahalle kültürüyle büyüyen çocuklar arasındaki uçurum açıldı. Bu süreç daha yavaş ilerleyebilirdi." dedi.

TEKNOLOJİ İNSANLARIN FAYDASI İÇİN GELİŞMİYOR

Batı medeniyeti ve ABD üzerindeki fikirlerini, "Batı medeniyeti aklı yüceltti ama gönlü göz ardı etti. Biz bu düşünceyle ilerleyemeyiz. Gönlü kenara koyduğumuz zaman Aşık Veysel'i, Neşet Ertaş'ı geri plana atmış oluyoruz. Bu bizim köklerimize aykırı" diyen Akyürek, "Batı, aklı yüceltirken aslında kendini yüceltiyor. Batı Ay'a bir savaş tekniği olarak çıktı. Yumruk yumruğa yapılan savaşlar kılıcın bulunmasıyla başka bir hal aldı. Tüfek, bomba, füze derken savaşın boyutu değişti, yükseğe çıkan savaşı kazandı. Bu işin sonu Ay'a çıkmaktı. Bu kişiler Ay'a çıktığı zaman bütün toplarını tüfeklerini oradan size doğrultacaklar. Mars'a su aramaya giden Batı medeniyeti, şu an dünyada içebileceğimiz bir bardak temiz su bırakmadı. Yani teknoloji insanların faydası için gelişmiyor. Savaş aleti icat edilirken tesadüfen ortaya çıkan şeyler insanların faydası için üretilen teknolojiye eviriliyor. Mesela uzay mekiğinde kullanılan teflon şu an yemek yapma aracımız oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batı Medeniyeti Gönlü Yok Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement