Bayram Tatili Dayanışma Ruhu İçin İyi Bir Fırsat - Son Dakika
Güncel

Bayram Tatili Dayanışma Ruhu İçin İyi Bir Fırsat

Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, "Böylece, olası yeni saldırıları kendi kalkanımız ile püskürtebiliriz" dedi.

17.08.2018 09:26

Bu tür dönemlerde toplum olarak kenetlenmenin önemine vurgu yapan Beyazyürek, kısa süre kalan Kurban Bayramı tatilinin birlik ve beraberlik için güzel bir şans olduğunu ifade etti

Son yıllarda ciddi bir büyüme içerisinde olan Türkiye'ye karşı, siyasi ve ekonomik açıdan saldırılar gerçekleşiyor. Türk toplumunun, yaşanan zorlu süreci psikolojik olarak en iyi şekilde atlatabilmesi oldukça önemli. Bu tür dönemlerde hem bireysel hem de toplum olarak ruh sağlığımızı korumanın olası yeni saldırılara karşı bir kalkan görevi göreceğini belirten Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, böyle geniş kitleleri ilgilendiren örselenme durumlarıyla doğru bir biçimde başedilmezse panik, sıkıntı bozukluğu, çökkünlük (depresyon) ve öğrenilmiş çaresizlik gibi ruhsal sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Aileyle kenetlenmeli

Beyazyürek, bunların yaşanmaması için süreç içerisinde ve sonrasında yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

• Özellikle içi doldurulamayan söylemlere kulak asılmamalı,

• Sürecin geçmesi sakince beklenmeli. Aile bireyleri ve güvenilir arkadaş çevresiyle durum konuşularak paylaşılmalı, böylece birlik ve beraberlik vurgusu ön planda olmalı,

• Durum öncesi geçirilmiş ruhsal bir rahatsızlık varsa (sıkıntı bozukluğu, depresyon gibi) bu rahatsızlıklar tetiklenebilir. Hiç tereddüt etmeden profesyonel yardım alınmalı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayram Tatili Dayanışma Ruhu İçin İyi Bir Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement