Bbc Haber Müdürü ve Yardımcısı da Kızağa Alındı - Son Dakika
Dünya

Bbc Haber Müdürü ve Yardımcısı da Kızağa Alındı

Bbc Haber Müdürü ve Yardımcısı da Kızağa Alındı

BBC Genel Müdür George Entwistle'ın istifasından sonra, Haber Müdürü Helen Boaden ile yardımcısı Steve Mitchell'dan da bütün sorumluluklarını devretmeleri istendi.

12.11.2012 19:26

BBC Genel Müdür George Entwistle'ın istifasından sonra, Haber Müdürü Helen Boaden ile yardımcısı Steve Mitchell'dan da bütün sorumluluklarını devretmeleri istendi.

BBC'de haber sorumluluk zinciri konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmak amacıyla bütün haber dairesini içeren tek bir yönetim yapısı oluşturuldu. Son kararlar 2 Kasım gecesi BBC'nin ana araştırmacı gazetecilik programlarından Newsnight'ta Galler bölgesinde çocuk tacizi ile ilgili bir araştırma dosyasının yayınlanmasını izliyor. Bu dosyada önde gelen eski bir Muhafazakar Partili politikacı, isim verilmeden de olsa, çocuk tacizcisi olmakla suçlanmıştı. Daha sonra bu politikacının eski Başbakan Margaret Thatcher döneminde partinin saymanı olan Lord McAlpine olduğu söylentileri internette dolaşmaya başladı. Ancak iddiayı dile getiren tanık geçen hafta hata yaptığını, yanlış kişiyi teşhis ettiğini açıkladı. Bunun üzerine tek bir kaynağa dayanarak haber yayınlayan Newsnight adına BBC özür diledi; Genel Müdür George Entwistle da istifa etti.

BOADEN VE MİTCHELL İLE İLGİLİ KARARIN SEBEBİ AYRI

Haber Müdürü Helen Boaden ve yardımcısı Steve Mitchell'ın bu haberle doğrudan ilgisi yok. İki lider de başka bir soruşturma yüzünden bazı alanlardaki sorumluluklarını devretmişti. Bu soruşturma yine Newsnight programının, ünlü BBC sunucularından Jimmy Savile hakkındaki çocuk tacizi iddialarını geçen yıl araştırmasına rağmen neden rafa kaldırdığını inceliyor. Her iki yetkili de soruşturma kapsamında olduğundan, Newsnight ve Savile konularındaki ilgili sorumluluklarını devretmişlerdi. BBC, sadece bu alanlara bakması için başka bölümlerden müdürleri görevlendirmişti. Ancak bu durumun BBC editoryal yapısında karmaşaya yol açtığı ve BBC yönetiminin iki yöneticiden, soruşturma sonuçlanana kadar kısmen değil bütün sorumluluklarını bırakmalarını istediği anlaşılıyor.

Görevden çekilen Haber Müdürü Helen Boaden, geçen yıl bu dosyanın yayınlanmaması kararı alındığında yine Haber Müdürü, George Entwistle ise BBC Televizyon Kanalları Müdürü idi.

Öte yandan istifa eden Genel Müdür George Entwistle'a 450 bin sterlin tazminat ödeneceği açıklaması ülkede tartışmalara neden oldu.

BBC yönetimi, yalnızca iki ay görevde kalan Entwistle'a 12 aylık maaşının ödeneceğini, bu süre içerisinde onun da kurumda yürütülecek soruşturmalara yardımcı olacağını açıkladı.

Avam Kamarası Kültür Komitesi Başkanı John Whittingdal, BBC'ye bu ödemenin neden uygun görüldüğünü sordu.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman da, ödemenin haklı görülemeyeceğini belirtti. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bbc Haber Müdürü ve Yardımcısı da Kızağa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement