Beko Basketbol Ligi...Fenerbahçe Ülker: 83 - Türk Telekom: 68 - Son Dakika
Spor Basketbol

Beko Basketbol Ligi...Fenerbahçe Ülker: 83 - Türk Telekom: 68

Beko Basketbol Ligi...Fenerbahçe Ülker: 83 - Türk Telekom: 68

14.01.2011 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEKO BASKETBOL LİGİ...FENERBAHÇE ÜLKER: 83 - TÜRK TELEKOM: 68

Beko Basketbol Ligi'nde 15. haftanın açılış maçında Türk Telekom'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk eden Sarı-Lacivertliler, Başkent temsilcisini 83-68'lik skorla geçti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda ilk yarısı başa baş geçen maçı, üçüncü periyodun son 3 dakikasından itibaren oyuna ağırlığını koyarak kazanan Sarı-Lacivertliler, normal sezonun ilk devresini lider olarak tamamlamayı garantiledi. Ev sahibinde Oğuz Savaş 26 sayı- 10 ribaund- 2 asistle; Darjus Lavrinovic de 10 sayı- 12 ribaundla double double yaptılar. Konuk ekibin oyun kurucusu Mehmet Yağmur ise 23 sayı- 6 ribaund- 3 asistlik performans sergiledi.

A Milli Takımımızın başında Dünya İkinciliği kazanan Fenerbahçe Ülker'in eski baş antrenörü Bogdan Tanjevic, Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil'in de izlediği karşılaşma öncesi, Başkent ekibinin eski Sarı-Lacivertli oyuncusu Rasim Başak'ın ev sahibi taraftarlarca alkışlanması güzeldi. Öte yandan mücadelenin ilk periyodunda yere düşen ve başına darbe alan Kaya Peker oyuna devam edemedi. Fenerbahçe Ülker'li oyuncunun geçirdiği sarsıntının ardından başının dönmesi ve midesinin bulanması nedeniyle tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Türk Telekom, karşılaşmanın ilk 1 buçuk dakikası geride kalırken Gregory Stiemsma ile skor perdesini açtı. Oğuz Savaş'ın serbest atışlarıyla eşitliği sağlayan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic'in sol dipten bulduğu üçlük isabetiyle 5-2 öne geçti. Başkent temsilcisi Yunus Çankaya'nın basket faulüyle skoru dengeledikten sonra Mehmet Yağmur boş pozisyondaki üçlüğü sayıya çevirerek takımını 5-8 üstün duruma getirdi. Ev sahibi, aldığı molanın ardından Oğuz'un pota altı basketiyle farkı 1'e indirdi. Milli pivotuyla sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler durumu 11-8 yaptı. Konuk ekip, rakibine Jan Jagla ile yanıt verdi, ancak Sarunas Jasikevicius'un basketine engel olamadı. Sani Becirovic'in turnikesiyle skoru tekrar eşitleyen Türk Telekom, bu kez de Tarençe Kinsey'i durduramadı. Fenerbahçe Ülker ise son dakikaya girilirken Mehmet'in art arda sayılarını önleyemedi. Başkent temsilcisi, Ömer Onan'ın bitime 33 saniye kala isabet bulduğu üçlüğün ardından Becirovic ile yeniden öne geçti ve ilk periyodu 18-19 üstün tamamladı.

Fenerbahçe Ülker ikinci çeyreğe Oğuz Savaş'ın basketiyle başlarken konuk ekibin cevabı Mehmet Yağmur'dan geldi. Emir Preldzic ve Kzell Ray Wesson'un karşılıklı üçlükleri sonrası Rasim Başak skoru 25-26'ya getirdi. Wesson'un pota altı basketine de Ömer Onan'ın hızlı hücumdaki turnikesiyle yanıt veren Sarı-Lacivertliler, Darjus Lavrinovic'in serbest atışlarıyla öne geçti. Fakat Türk Telekom, Ceyhun Altay'ın üçlüğüyle ele geçirdiği skor üstünlüğünü Sani Becirovic - Mehmet Yağmur ikilisiyle korudu. Adem Ören'in farkı 4'e çıkarmasının ardından da ev sahibi mola aldı. Moladan Ömer Onan'ın üçlüğüyle dönen Fenerbahçe Ülker, savunmada Sani Becirovic'i faulle durdurunca Başkent temsilcisi farkı tekrar 4'e yükseltti. Sarı-Lacivertliler, devrenin bitimine 18 saniye kala Ömer Onan'ın üçlüğüyle skora denge getirdi ve ilk yarı 40-40 eşitlikle kapandı.

Ev sahibi, üçüncü periyodun başında Darjus Lavrinovic ile ele geçirdiği üstünlüğü Mehmet Yağmur'un üçlüğüyle rakibine kaptırdı. Oğuz Savaş'ın yaptığı tipe de Kzell Ray Wesson ile karşılık veren Türk Telekom, aynı oyuncunun elinden bir isabet daha buldu. Fenerbahçe Ülker, Lavrinovic ile farkı 1'e indirdikten sonra Mehmet Yağmur'un zor pozisyondaki turnikesine engel olamasa da Sarunas Jasikevicius'un üçlüğüyle 49-49 eşitliği sağladı. Televizyon molasının ardından hücumdaki etkili oyununu sürdüren Lavrinovic'in smacına Jan Jagla'dan cevap geldi. Oğuz-Lavrinovic ikilisiyle sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler, rakibi 8 saniye ihlaline zorlayıp yine Oğuz ile farkı 6'ya çıkardı. Tarence Kinsey'nin başarılı savunmasıyla alkış aldığı bu bölümde Jasikevicius hızlı hücumdaki basketiyle ev sahibinin serisini 8-0'a taşıyınca da konuk ekip mola aldı. Üçüncü periyodun sonucunu ise Emir Preldzic'in serbest atışları belirledi: 61-51.

Roko Ukic, final çeyreğinin ilk basketini üç sayı çizgisinin gerisinden kaydederek Fenerbahçe Ülker'in serisini 13-0 yaptı. Jan Jagla'nın üçlüğüyle bu seriyi sonlandıran Başkent temsilcisi, rakibinin Emir Preldzic, Oğuz Savaş ve Ukic ile üst üste kaydettiği 6 sayıya engel olamadı. Konuk ekip Kzell Ray Wesson ile nefes alsa da Preldzic ve Oğuz farkın azalmasını önledi ve Sarı-Lacivertliler son 3 dakikaya 76-56'lık avantajla girdi. Türk Telekom'un kalan sürede Mehmet Yağmur önderliğindeki çabası da sonucu değiştirmeye yetmeyince Fenerbahçe Ülker evinde 83-68'lik galibiyete ulaştı. SALON: Sinan Erdem HAKEMLER: Recep Ankaralı, Fatih Arslanoğlu, Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 10 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 16 (1 asist), Darjus Lavrinovic 10 (12 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 7 (4 asist), Kaya Peker, Oğuz Savaş 26 (10 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 2 (4 ribaund- 2 asist), Can Mutaf, Marko Tomas 4 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (3 ribaund- 3 asist)

TÜRK TELEKOM (68): Kzell Ray Wesson 11 (6 ribaund- 1 asist), Sani Becirovic 8 (2 ribaund- 1 asist), Rasim Başak 2 (3 ribaund), Mehmet Yağmur 23 (6 ribaund- 3 asist), Adem Ören 6 (1 ribaund), Jan Jagla 8 (4 ribaund- 1 asist), Yunus Çankaya 5 (2 ribaund- 2 asist), Gregory Stiemsma 2 (1 ribaund), Can Uğur Öğüt (1 asist), Ceyhun Altay 3 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 18-19

2. PERİYOT: 22-21

3. PERİYOT: 21-11

4. PERİYOT: 22-17

İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Basketbol Beko Basketbol Ligi...Fenerbahçe Ülker: 83 - Türk Telekom: 68 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement