Berdan ve Hasanlar Hes Özelleştirme Programına Alındı - Son Dakika
Yerel

Berdan ve Hasanlar Hes Özelleştirme Programına Alındı

Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait Berdan ve Hasanlar hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsam ve programına alındı.

04.05.2012 09:47

Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait Berdan ve Hasanlar hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), EÜAŞ'ye ait Berdan ve Hasanlar hidroelektrik santrallerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve söz konusu santrallerin "işletme haklarının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesine karar verdi.

ÖYK'nın bir başka kararına göre, İzmir Kruvaziyer Liman Alanına yönelik, kruvaziyer liman alanı, liman hizmet alanı, resmi kurum alanı, otopark alanı, yol, park alanı kararları getirilmesine yönelik ÖİB tarafından hazırlanan değişikliğe ilişkin yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen düzenlemeler yapılan ve 5 paftadan oluşan nazım imar planı değişikliği onaylandı.

-Gayrimenkul AŞ taşınmazları-

ÖYK, Gayrimenkul AŞ'nin İstanbul'un Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi'nde bulunan taşınmazları ile iskele-rıhtım ve dolgu alanının 355 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'ne satılmasına ve devredilmesine karar verildi.

Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde taşınmaz 354 milyon 700 bin lira bedelle ikinci teklifi veren Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne, bu şirketle de sözleşme imzalanmaması halinde 330 milyon 700 bin lira bedelle üçüncü teklifi veren Asitane Gayrimenkul Geliştirme ve Turizm Anonim Şirketi'ne satılmasına karar verildi. Üçüncü teklif sahibi ile de sözleşme imzalanmaması halinde ihale iptal edilecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berdan ve Hasanlar Hes Özelleştirme Programına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement